Superliga Srbije

Kao da sanjam... : Vanja Drkušić prešao trnovit put do Crvene zvezde i EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 17:42
Vanja Drkušić, slovenački fudbaler, srećan zbog šanse u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji MN Press
Vanja Drkušić, slovenački fudbaler, srećan zbog šanse u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji

Da nije bilo njegovog oca, dovoljno upornog u ubedljivog u odvraćanju od ideje da batali fudbal, Vanja Drkušić ne bi bio gde je sada. Na "sedmom nebu", kada je u pitanju karijera, što klupska što reprezentativna. 

Prrvo je s reprezentacijom Slovenije prošao grupu sa Engleskom, Danskom i Srbijom na Evropskom prvenstvu ovog leta, odnosno igrao osminu finala takmičenja u Nemačkoj, a onda je preko ruskog Zenita stigao do Crvene zvezde.

"Osećam se kao da sanjam i ne želim još da se probudim. Baš je lepo. Nadam se da će ovaj osećaj trajati što duže. Ne želim da zvučim previše samouvereno ili bilo šta, ali i ranije sam znao da mogu da igram na ovom nivou. Međutim, jedno su želje, a drugo je stvarnost. Srećan sam što mi je toliko stvari uspelo i što sam iskoristio šansu", rekao je medijima u domovini 24 godine star defanzivac iz bivše jugoslovenske republike, inače od malih novu navijač najtrofejnijeg srpskog kluba. 

Zbog komplikacija u dugoj transfer sagi na relaciji Zenit - Crvena zvezda, ovaj pozajmljeni igrač odbrane stigao je da odigra samo jedno poluvreme u prvenstvenom meču s Radničkim 1923, ali se očekuje da mu raste minutaža. Što u domaćim takmičenjima, što u ponovo izvojevanoj Ligi šampiona. 

"To je bilo mojih prvih 90 minuta posle Evropskog prvenstva. Dobio sam novu energiju. Kada obučeš dres reprezentacije zaboraviš na umor. Međutim, ako kažem da nisam bio umoran u 71. minutu, lagaću", priznao je Drkušić posle nedavnog duela sa Austrijom u dresu "zmajčeka", odnosno uoči večerašnjeg duela sa Kazahstanom, takođe, u Ligi nacija.