Superliga Srbije

Vojvodina dovela Mladenovića iz Ajntrahta: "Lale" smislile rešenje za bonus igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.09.2024 16:56
Marko Mladenović, fudbaler Ajntrahta, dolazi u Vojvodinu Profimedia
Marko Mladenović, fudbaler Ajntrahta, dolazi u Vojvodinu

Vojvodina je našla način kako da popuni rupu na spisku tzv. bonus igrača, nastalu rekordno bogatom prodajom Mihaila Ivanvića engleskom Milvolu, tako što je angažovala Marka Mladenovića iz Ajntrahta.

Ofanzivni vezista nemačkog kluba stigao je bez obeštećenja, a dolazak eks omladinskog reprezentativca Srbije trebalo bi da pojača konkurenciju među prvotimcima rođenim 2003. godine i ranije, kao na pozicijama centralnog i krilnog igrača sredine terena. 

"Vojvodina je veliki klub, i Novi Sad je veliki grad, tako da sam mnogo srećan što sam došao ovde. Imao sam pozitivne razgovore sa klubom i spreman sam na sve izazove i obaveze koje me čekaju. Uvek sam davao sve od sebe, bio sam 11 godina u Štutgartu i potom još dve u Ajntrahtu gde sam i debitovao za prvi tim. Posle razgovora sa sportskim direktorom shvatio sam da je ovo najbolja odluka za mene", rekao je Mladenović, uz tvrdnju da je fizički spreman za ono što ga čeka. 

Do transfera je došlo posle isteka njegovog ugovora sa pomenutim bundesligašem, odnosno nakon toga što se ispostavilo da Mladenović nije "viđen" u seniorskoj postavi, iako je debitovao za najjači tim kluba iz Frankfurta. 

Reč je o 19-godišnjem momku rođenom u Nemačkoj, koji je celu karijeru proveo u toj zemlji, a ovo će mu biti premijerni angažman u nekoj drugoj zemlji. U Vojvodinu će mu do daljnjeg šefovati Nemanja Krtolica, pomoćni trener u stručnom štabu smenjenog Božidara Bandovića.