Superliga Srbije

Radujem se što ću živeti u Srbiji i igrati za Zvezdu: Veliko pojačanje iz Štutgarta predstavljeno na "Marakani"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2024 16:10
Silasa Mvumpu novi fudbaler Crvene zvezde FK Crvena zvezda
Silasa Mvumpu novi fudbaler Crvene zvezde

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je danas novo pojačanje - Silasa Mvumpu. Reprezentativac DR Konga stiže na "Marakanu" kao pozajmljen igrač Štutgarta, ali uz opciju u ugovoru koja omogućava Zvezdi da ga otkupi za 10 miliona evra, ukoliko, naravno, zadovolji kriterijume uprave srpskog šampiona.

Momak iz Konga, koji igra na poziciji desnog krila, počeo je karijeru u Francuskoj, gde je od 2018. do 2019. nastupao za Ale i Paris, da bi pravu fudbalsku afirmaciju stekao u Štutagrtu. Tamo je proveo gotovo pola decenije i bio jedan od ključnih igrača koji je pomogao nemačkom timu da se 2020. godine domogne Bundeslige, da bi prošlog januara produžio sa njima ugovor do 2026. 

"Veoma sam srećan i ponosan što sam došao u Crvenu zvezdu. Sviđa mi se i to što ću živeti u Srbiji. Mislim da možemo mnogo zajedno i radujem se upoznavanju sa novim saigračima, te stručnim štabom. Verujem da nas velike stvari očekuju. Kada je reč o meni, doživljavam sebe kao napadača i smatram da mi je brzina najveći kvalitet", rekao je Silas koji će na "Marakani" nositi dres sa brojem 15.

 

 

"Veoma sam srećan i ponosan što sam došao u Crvenu zvezdu. Sviđa mi se i to što ću živeti u Srbiji. Mislim da možemo mnogo zajedno i radujem se upoznavanju sa novim saigračima, te stručnim štabom. Verujem da nas velike stvari očekuju. Kada je reč o meni, doživljavam sebe kao napadača i smatram da mi je brzina najveći kvalitet", rekao je Silas.