Superliga Srbije

Mateus Saldanja, zvanično, postao pojačanje Ferencvaroša: Partizan će uvek biti moja kuća

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2024 16:52
Mateus Saldanja, fudbaler Partizana, ostvario transfer u Ferencvaroš MN Press
Mateus Saldanja, fudbaler Partizana, ostvario transfer u Ferencvaroš

Gotova je saga o (ne)odlaženju Mateusa Saldanje ovog leta iz Partizana, jer je Brazilac i definitivno završio saradnju sa srpskim klubom i odselio se u Mađarsku, gde će posle uspešno obavljene kupoprodaje igrati za Ferencvaroš. 

Postojalo je interesovanje i sa drugih strana, ali je prihvaćena ponuda popularnog Fradija, što je potvrdio i naš viceprvak.

"Mateus Saldanja napustio je redove Partizana i od danas je zvanično igrač mađarskog Ferencvaroša", stoji u objavi kluba na društvenim mrežama, uz uoničajene lepe želje u nastavku karijere i života. 

Oglasio se i sam ofanzivac, koji je imao šta da kaže o vremenu provedenom u Humskoj 1. 

"Sklopio sam nekoliko prijateljstava i veoma sam zahvalan i srećan zbog celokupnog iskustva u Beogradu. Nedostaljaće mi sve! Veoma mi je teško da napustim Beograd. Partizan će uvek biti moja kuća, moje omiljeno mesto, a omiljeni momenat mi je gol koji sam postigao protiv Crvene zvezde!"

 

 

Poslao je i poruku navijačima kluba, koji ni ove godine neće igrati Evropu, što je ubrzalo njegov odlazak. 

"Nastavite da podržavate klub, jer je klubu potreban vaš povratak na stadion i pune tribine. A kada imate vremena - dođite i gledajte me u Budimpešti!", pozvao je Saldanja. 

Iako nije naveden iznos obeštećenja, mađarski klub bi trebalo da plati Partizanu 5.000.000 evra, plus bonuse od narednog transfera Brazilca. Saldanja je za dve nepune sezone odigrao 40 utakmica, a ostaće upamćen kao strelac više važnih golova.