Superliga Srbije

Aleksa Janković napustio Partizan i prešao u Radnički 1923: Stopama Aleksića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2024 18:00
Aleksa Janković, fudbaler Partizana, karijeru nastavlja u Kragujevcu MN Press
Aleksa Janković, fudbaler Partizana, karijeru nastavlja u Kragujevcu

Aleksa Janković novi je fudbaler Radničkog 1923, pošto je uz dozvolu kluba napustio Partizan i karijeru rešio da nastavi u ekipi iz Kragujevca. Pušten je bez obeštećenja, uz dogovorenih 20 odsto zarade od sledeće prodaje. 

Kako nije imao minutažu kod trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića, a nije u godinama (24) u kojima sebi može da dozvoli stagnaciju, nađeno je rešenje na zadovolstvo svih strana.

Janković je ponikao u Teleoptiku, ali je do prvog tima kluba iz Humske stigao preko Voždovca i Čukaričkog. Na Banovom brdu se zadržao dve i po sezone, bio akter 43 utakmice, postigao dva gola i namestio još četiri. 

U Partizan se vratio prošle zime kao slodoban igrač, odigrao 10 utakmica kod prethodnog šefa struke Igora Duljaja, a najstandarniji je bio u plej-ofu minule Mozzart Bet Superlige Srbije. 

Ostaje da se vidi da li i kako će se snaći pod komandom Feđe Dudića, tj. u njegovom ofanzivnom fudbalu, što bi napadački nastrojenom Jankoviću trebalo da odgovara. 

U Kragujevcu se nadaju da bi jednog dana s njim mogli proći kao nedavno sa Milanom Aleksićem, takođe bivšim igračem Partizana, čija je prodaja Sanderlendu donela rekordan transfer prihod u istoriji kluba.