Superliga Srbije

Partizan se igrao sa srcima navijača: Severina pucao u prazno, "parni valjak" još jednom pokazao nemoć

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 23:01
Đođre Jovanović na meču Partizana i Vojvodine MN Press
Đođre Jovanović na meču Partizana i Vojvodine

Kada bi neko uradio EKG malobrojnoj publici u Humskoj, verovatno bi video dobru sliku onoga kako je izgledao meč Partizana i Vojvodine u sedmom kolu Mozzart bet Superlige Srbije završen 0:0. 

Igra crno-belih je varirala u svakom segmentu igre, te se može reći da su Novosađani igrali "kako im se dozvoli". Čas je delovalo da će Vojvodina samleti svog protivnika (odnos udaraca u prvom delu 1-11, u drugom 8-9), a čas da je Ksander Severina lično stigao iz liga "petice" kako bi spasao Partizan na ovom meču. Može se i dodati da ga je razotkrivala završnica, koja je odmah otkrila zašto krilo "parnog valjka" ne pripada visokom nivou fudbala. 

Na kraju, kada se sve zbroji i podeli, možda je i realno da se meč okonča nerešenim rezultatom, pošto su oba tima prokockala svoje šanse i propustila da postanu pobednik na ovom velikom superligaškom derbiju. 

Utakmica je otpočela prilično agresivno, tako da smo u uvodnih 12 minuta videli čak tri kartona. Šanse su ispratile ovu atmosferu, tako da je Voša već u devetom minutu preko Andrije Radulovića mogla do vođstva. Da je bilo ko drugi bio na golu crno-belih, "stara dama" bi verovatno već tad bila u prednosti, ali pošto je na crti stajao Aleksandar Jovanović, uspeo je da odbrani stopostotnu priliku, a potom i šut iz odbitka. 

Na kraju je i Vukan Savićević mogao neometano da šutira sa druge stative, ali se potpuno obrukao i prokockao najbolju priliku u prvom delu. 

Sve do 20. minuta nismo videli pretnju Partizana, a može se reći da je nije bilo ni tada. Odlično su na petoparcu kombinovali Gajas Zahid i Đorđe Jovanović, ali su Norvežanina u poslednjem trenutku trojica sprečila da donese (nezasluženu) prednost svom timu. 

Aleksandar Stanojević mora da se držao za glavu van stadiona u Humskoj (suspendovan, meč vodio pomoćnik Branko Vukašinović), kada je video da Voša ima 11 šuteva, nasuprot samo jednom njegove ekipe. Mnogo su Novosađani bili bolji, ali lopta nije htela u mrežu. U 43. minutu joj to nije dozvolio kapiten crno-belih kada je intervenisao kod odličnog prodora Kejleba Serija, koji je svojim udarcem sa ivice kaznenog podsetio na Sejdubu Sumu i meč sa Mančester junajtedom. 

Potpuno očekivano, na odmor se otišlo sa zvižducima navijača, ali i pesmom "Jedan je Aca kapiten". 

Partizan - Vojvodina 0:0

Stadion: Partizana u Humskoj
Sudija: Miloš Milanović
Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – Jurčević, Filipović, Mujakić, Đurđević – Kovač (od 46. Natho), Arijaga – Kalulu (od 46. Severina), Zahid (od 88. Šćekić), Zubairu (od 46. Zubairu) – Đ. Jovanović (od 74. Nikolić)
Vojvodina (4-2-3-1): Rosić – Butean, Korać, Crnomarković, Baros – Poletanović (od 84. Medojević), Petrović, Savićević – Zadi Seri (od 90+3 Nikolić), Savićević (od 77. Jusuf), Radulović (od 84. Radulović) – Veličković

Nastavak je doneo nešto potpuno drugačije. Pre svega su promene unele živost, s obzirom da su letargični Ibrahim Zubairu i nevidljivi Aldo Kalulu, bili zamenjeni Nemanjom Trifunovićem, i na ovom meču odličnim Ksanderom Severinom. Najvažniji ulazak je ipak bio Bibras Natho - zamena za požutelog i nervoznog Stefana Kovača. 

Odmah se osetilo da Severinina prodornost i Nathova kreativnost donose boljitak. Samo je osam minuta bilo dovoljno da Partizan stvori najbolju priliku na meču, jer je tada Izraelac poslao predivan pas u prostor za Ksandera, a ovog je golman Vojvodine Rosić mirakularno sprečio da se upiše u strelce. 

Potom je i "dama" zapretila preko Kejleba Serija, koji je poslao prilično nezgodan udarac iz velike daljine, i bio zamalo neprecizan. Na drugoj strani smo videli sličnu kombinaciju dva crno-bela živahna fudbalera, ali je ponovo golman Vojvodine bio bolji. 

Na neko vreme je tempo opao, a "parni valjak" pomalo dremao, što je navijačima dalo malo vremena da se smire, a onda se ponovo razbuktilnjalo na "JNA". Natho je u 75. minutu imao praktično skraćeni korner, ali je vanredno zavrteo loptu, koja je došla do Nemanje Nikolića (zamenio bezopasnog Jovanovića nešto ranije). Ipak, ovaj nije uspeo da lepo iskontroliše silovit pas/udarac, te se Voša još jednom odbranila. 

Samo pet minuta kasnije, ponovo smo videli okršaj Severine i Rosića, a kada sagledamo meč, možemo reći da je srpski golman pobedio svog protivnika, iako ekipa nije slavila. Poslao je krilni napadač silovit udarac uvlačeći se u sredinu sa boka, ali je čuvar mreže i ovo iskontrolisalo. 

Vreme je prolazilo, za Partizan isticalo brzo, a gola nikako nije bilo. Oba tima su pokušavala udarcima iz daljine, ali ove šanse nisu donosile ništa konkretno. Poslednju šansu na meču je imao Veličković, koga je Jovanović sprečio da poptuno baci crno-bele u bedak, tako da je meč završen rezultatom 0:0. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Zulfić 31, Stevanović 61, Batise 66 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)
/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

subota

Novi Pazar - Jedinstvo 3:1 (1:1)
/Ljajić 26. pen, 48, Mesarović 80 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd 1:3 (1:0) 
/Krstić 41 - Vlajter 61, Paločević 90. pen, Stanojlović 90+9/

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)
/Mitrović 19, Eze 65/

nedelja 

TSC - Mladost Lučani 1:2 (1:2)
/Đakovac 7 - Pejović 29P, Ćirić 41/ 

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Ivanić 85/ 

Partizan - Vojvodina 0:0

 

Standings provided by Sofascore