Superliga Srbije

Uzbudljivo je bilo samo na tribinama: Petarde, bakljade, prekidi i Ivanićev gol za trijumf Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2024 21:00
Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog u duelu MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Radničkog u duelu

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca u sedmom kolu Mozzart bet Superlige Srbije rezultatom 1:0 (0:0), čime su stigli do četvrtog trijumfa u nizu na terenima naše zemlje. Može se reći da smo pratili jedan prilično spor meč, bez mnogo uzbuđenja - makar na terenu. 

Tribine su bile potpuno druga priča. Baklje, petarde, flaše, niko ne može nabrojati šta je sve danas uletelo na teren stadiona u Gornjem Milanovcu. Nekoliko puta se pravila pauza, a na kraju je sudija Milan Ilić morao zaustaviti meč, kako bi policija ušla na zapadnu stranu stadiona, gde su se nalazile klube stručnih štabova i rezervi. 

Na kraju je odluka pala u 85. minutu kada je Mirko Ivanić poslao projektil sa nekih 19 metara od gola, i po zemlji savladao praktično nepogrešivog Luku Lijeskića. 

Pitanje da li bi uopšte došlo do promene rezultata, da Matija Gluščević nije zaradio crveni karton zbog prigovora u 78. minutu, nakon što je nekoliko sekundi ranije neoprezno faulirao Milsona. Pričaće se da li je opravdano pokazana najstroža kazna fudbaleru koji je ušao samo desetak minuta ranije... 

Takođe, nekoliko igrača je bilo prinuđeno da zbog povrede. U pitanju su Puma Rodrigez među izabranicima Vladana Milojevića, koga je zamenio upravo pomenuti Brazilac u 72. minutu, dok je u redovima Feđe Dudića izašao Bojan Adžić samo pet minuta ranije. Njega je zamenio Tomislav Dadić. Sve ovo govori kakva je grčevita borba bila na stadionu Metalca, ali igra je bila daleko od tog nivoa užarenosti... 

Utakmica se prilično sporo razvijala otpočetka. U prvih 15 minuta nismo videli nijedan pokušaj, a ćutanje je prekinuo Timi Maks Elšnik jednim nepreciznim šutem. 

Sličnu ideju je dobio i Jung-Vo Seol, koji se sa velike razdaljine oprobao, a i bio znatno opasniji po gol Luke Lijeskića, koji je uspeo da ukroti nezgodan udarac. 

Najbolju priliku u prvom delu je imao Vanja Drkušić u 32. minutu, kada je dobio loptu iz kornera, i u padu uspeo da je zahvati glavom. Samo što nije lobovao mladog golmana "đavola", ali se ovaj u poslednjoj sekundi izvio i sprečio Zvezdu u postizanju pogotka. 

U tim trenucima je pritisak crveno-belih rastao, i do tačke ključanja došao samo pet minuta kasnije. Nasr Điga je pokušao da skrene jednu dobru loptu u gol, ali nije bio dovoljno skoncentrisan, a potom je u narednoj akciji odbrana Radničkog poklonila priliku Dalsiju, koji se našao sam pred Lijeskićem, ali je i Gvinejca zaustavio čuvar mreže Radničkog. 

Pre nego šansa, glavno mesto na stadionu "Metalca" u prvom poluvremenu je zauzelo ponašanje navijača, koji su sa zapadne tribine (one sa Kragujevčanima) ubacili topovski udar na teren, i umalo pogodili Vanju Drkušića. Srećom, Slovenac je protrčao na vreme i sprečio neku nezgodu, tako da smo na odmor otišli sa istim egalom i brojčanim stanjem na terenu. Ipak, u drugom poluvremenu je nekadašnjeg igrača Sočija zamenio Uroš Spajić (verovatno iz predostrožnosti).

Nastavak je bio možda i monotoniji nego što se to moglo očekivati. Malo je i "pomoglo" to što su se konstantno prekidali napadi obe ekipe zbog navijačkih ubacivanja predmeta na teren, bakljada, ali i nekolicine intervencija medicinskih ekipa.

Čekali smo, čekali, i na kraju dočekali prekretnicu na meču. Naime, Matija Gluščević je zamenio Bogdana Mirčetića u 64. minutu, i tek desetak minuta kasnije, zaradio crveni karton zbog prigovora. Prethodno je neoprezno startovao nad Milsonom, što mu je donelo javnu opomenu. 

Pitanje da li je bilo opravdano nije  nešto što je na terenu bilo moguće raspraviti, a Zvezda je osetila krv i krenula svim silama. 

Plen je pao u 85. minutu, kada je Mirko Ivanić sa ivice kaznenog uspeo da savlada Lijeskića, čija partija je i ovako za čistu desetku. Navijači Radničkog, besni jer su se smatrali oštećenima, počeli su ubacivati predmete na teren, zbog čega je sudija prekinuo meč dok policija ne reguliše nerede, ali sve to nije pomoglo da hrabri Radnički ne padne na kraju utakmice. 

 

 

Zvezda je sada prvoplasirani tim sa 16 bodova, dok Radnički ima sedam i leži na desetoj poziciji.  

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 0:1 (0:0) 

Gornji Milanovac
Stadion Metalca
Sudija: Milan Ilić
Strelci: Ivanić 85

RADNIČKI 1923 (4-2-3-1): Lijeskić – Ćosić, Zeljković, Mitrović, Dadić (od 67. Adžić) – Ristić, Enlandu (od 67. Bulatović) – Mirčetić (od 64. Gluščević), Ben Hasin (od 46. Dilan Ortiz), Bevis – Evandro (od 77. Turej);

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić – Mimović, Điga, Drkušić (od 46. Spajić), Seol - Elšnik, Dalsio – Olajinka (od 61. Ivanić), L. Ilić, Puma Rodrigez (od 72. Rodrigez) – Duarte (od 61. Endijaje) 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Zulfić 31, Stevanović 61, Batise 66 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)
/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

subota

Novi Pazar - Jedinstvo 3:1 (1:1)
/Ljajić 26. pen, 48, Mesarović 80 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd 1:3 (1:0) 
/Krstić 41 - Vlajter 61, Paločević 90. pen, Stanojlović 90+9/

Železničar - Spartak 2:0 (1:0)
/Mitrović 19, Eze 65/

nedelja 

TSC - Mladost Lučani 1:2 (1:2)
/Đakovac 7 - Pejović 29P, Ćirić 41/ 

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Ivanić 85/ 

Partizan - Vojvodina 21.05 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore