Superliga Srbije

Adem Ljajić prekinuo crnu seriju Novog Pazara: Jedinstvo povelo, pa tri puta vraćeno na centar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 19:00
Adem Ljajić, fudbaler Novog Pazara, tvorac rezultatskog preokreta protiv Jedinstva MN Press
Adem Ljajić, fudbaler Novog Pazara, tvorac rezultatskog preokreta protiv Jedinstva

Fudbaleri Novog Pazara konačno su dočekali novu pobedu u Mozzart Bet Superligi Srbije, pošto su posle tri vezana poraza, predvođeni novim trenerom Tomislavom Sivićem, na svom terenu savladali Jedinstvo sa Uba - 3:1 (1:1). 

Meč na Atletskom stadionu u gradu na Jošanici, privremenom domu pazarskih fudbalera, počeo je šokantno po domaćina. Isticao je tek četvrti minut, kada su gosti na kraju jedne poduže akcije savladali Stefana Popovića. Konkretno, mladi špic Tomas Perez. Veštim potezom u visini penaltika.

 

 

Međutim, do kraja borbe, ekipa predvođena povratnikom na šefovsko mesto u stručnom štabu imala je više od igre, češće loptu u svojim nogama, brojnije šanse... Iz dve se izrodio zasluženi preokret. Oba puta ih je realizovao Adem Ljajić.

Prva je bila najidealnija moguća, iz penala, dosuđenog zbog igranja rukom Doderovića. Povratnik iz inostranstva, zvučnog imena, šutirao je po sredini mreže, dovoljno oštro i precizno da matira nemoćnog golobradog Vukašina Jovanovića u drugom delu prvog poluvremena (28).

Isti igrač je trasirao put ka toliko željenom trijumfu čim su se timovi vratili iz svlačionica. Na dodavanje Darka Stojanovića s desne strane, iskusni vezista, niskim šutem iz šesnaesterca, izrežirao je očekivani preokret (48).

Asistent Ivan Lakićević i poslednji strelac na prvom meču subotnjeg programa, Aleksandar Mesarović, pred kraj su samo pečatirali zlu sudbinu Ubljana (80), jedinog superligaša bez trijumfa od početka sezone. Trenerska rokada i dolazak Milana Obradovića, za sada, ostaje bez željenog efekta. 

 

 

 

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Zulfić 31, Stevanović 61, Batise 66 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)
/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

subota

Novi Pazar - Jedinstvo 3:1 (1:1)
/Ljajić 26. pen, 48, Mesarović 80 - Perez 4/

Napredak - OFK Beograd 20.30 (AS2)
Železničar - Spartak 20.30 (AS3)

nedelja 

TSC - Mladost Lučani 19.00 (AS2)
Radnički 1923 - Crvena zvezda 19.00 (A1P)
Partizan - Vojvodina 21.05 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore