Superliga Srbije

Videćemo kako će se završiti prelazni rok: Vladan Milojević misli o Radničkom 1923, ali i rokadama u Zvezdi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.08.2024 18:40
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, razmišlja o meču u Kragujevcu ali i prelaznom roku FK Crvena zvezda
Vladan Milojević, trener FK Crvena zvezda, razmišlja o meču u Kragujevcu ali i prelaznom roku

Fudbaleri i struka Crvene zvezde ponovo su se plasirali u Ligu šampiona, proslavili eliminaciju Bode Glimta, saznali rivale u novom formatu elitnog evripskog takmičenja, dobili kalendar duela s Barselonom, Interom, Benfikom... ali, moraju da se bave i obavezama u Mozzart Bet Superligi Srbije. Kao što je sutrašnji meč protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu (19.00, TV Arena 1 Premium).

Prosta stvar, samo osmo uzastopno osvajanje titule garantuje nove kvalifikacije za LŠ, sledećeg leta, odnosno priliku da se nastavi skupljanje velikog finansijskog kajmaka od učešća u trci za kontinentalnu krunu. 

"Radnički drži kontinuitet igara od prošle godine. Dosta igrača je ostalo u timu. Ekipa su koja igra dinamičan fudbal. Možda su imali nekih malih problema u početku sezone, ali sada već polako dolaze do prepoznatljive forme. Očekuje nas jako teška utakmica i oni su tim koji se ogleda u jakom kolektivu", izjavio je trener Vladan Milojević za klupski sajt. 

 

 

Ne krije potcenjeni maher za prolaske u fudbalsko krem društvo da se naprimao čestitki za poslednji uspeh, ali podseća da je "vreme da se ide dalje": Šumadinci su prva u nizu prepreka posle dvomeča s Norvežanima, a poslednja uoči dvonedeljne takmičarske pauze.  

"Uvek ima nekih stvari koje nisu bile dobre, kao i onih koje su bile zaista dobre, ali je to nešto za našu internu analizu. Mi smo već arhivirali meč protiv Bode Glimta, fokusirani smo na utakmicu protiv Radničkog koja nam je izuzetno bitna. Znamo da je ekipa iz Kragujevca izuzetno kvalitetna, dobrim igrama iz prethodne sezone su se izborili za izlazak u Evropu, što dovoljno govori o njihovim kvalitetima. Videćemo sa kojim timom ćemo izaći na gostovanju".

 

 

Paralelno s pravljenjem rezultata u zemlji i van njenih granica, trostruki učesnik LŠ mora da razmišlja i o aktivnostima u prelaznom roku i u hodu se prilagođava već napravljenim ili eventualnim transferima u oba pravca. 

"Rekao sam da naš sportski sektor radi veoma dobro. Naravno da uvek moramo da pratimo i finansije, da pravimo balans. Srećan sam i zadovoljan kad svi moji igrači ostanu, ali sam takođe i svestan da ako stigne neka dobra ponuda za našeg igrača, da on treba da se proda. Jednostavno moramo da se prilagođavamo takvim situacijama. Videćemo kako će se prelazni rok završiti", zaključio je Milojević. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Zulfić 31, Stevanović 61, Batise 66 - Jurukov 53/

Čukarički - Tekstilac 3:0 (2:0)
/Serafimović 6, Milojević 31, Sisoko 90+3/

subota

Novi Pazar - Jedinstvo 17.00 (AS6)
Napredak - OFK Beograd 20.30 (AS2)
Železničar - Spartak 20.30 (AS3)

nedelja 

TSC - Mladost Lučani 19.00 (AS2)
Radnički 1923 - Crvena zvezda 19.00 (A1P)
Partizan - Vojvodina 21.05 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore