Superliga Srbije

Žarko Lazetić "došao glave" Deanu Klafuriću: TSC smenio trenera posle dvomeča s Makabijem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 11:57
Dean Klafurić, trener TSC-a, dobio otkaz posle dva poraza od Makabija TA FK TSC
Dean Klafurić, trener TSC-a, dobio otkaz posle dva poraza od Makabija TA

Dean Klafurić dap je mirnu izjavu posle debakla u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, uz konstataciju da je Makabi Tel Aviv u ovom trenutku viši nivo u odnosu na TSC i želju da sa svojim timom napravi zabeleži koju pobedu u grupnoj fazi Lige konferencije, ali neće imati prilike da to i pokuša. 

Dan posle drugog poraza od Izraelaca smenjen je sa mesta šefa struke kluba iz Bačke Topole, podnevši tako najveću krivicu za to što je naš klub prošao kao bos po trnju u sudaru sa svojim donedavnim trenerom Žarkom Lazetićem.

Samo dva meseca pošto je doveden sa zadatkom da nastavi tamo gde je stao njegov mlađi kolega, sezonu posle debitantskog učešća u grupnoj fazi jednog UEFA takmičenja i vicešampionskog mesta u Mozzart Bet Superligi Srbije. 

 

U međuvremenu je Klafurić s prilično izmenjenim sastavom uzeo samo sedam bodova u pet odigranih utakmica prvenstva, uz svega četiri postignuta gola, pa je surova dominacija Makabija izgleda samo ubrzala odluku uprave da pre vremena raskine saradnju sa iskusnim trenerom. 

Ime novog trenera TSC-a još nije poznato, ali se zna da će ekipu na nedeljnom gostovanju na terenu Mladosti iz Lučana predvoditi dosadašnji pomoćni trener Boris Žmukić.