Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Čukarički za prekid loše serije, Radnički (N) za novu pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.08.2024 09:37
Fudbaleri Čukaričkog, protiv Tekstilca jure prekid serije poraza MN Press
Fudbaleri Čukaričkog, protiv Tekstilca jure prekid serije poraza

U senci plasmana Crvene zvezde u Ligu šampiona, ispadanja Partizana iz Evrope i prestrojavanja TSC-a u Ligu konferencije, ostali klubovi Mozzart Bet Superlige Srbije pripremali su se za sedmo kolo, na čijem će otvaranju večeras četiri tima odmeriti snage.

Ekipa IMT-a i niškog Radničkog na stadionu "Lagator" u Loznici (18.30, TV Arena 1 Premium), a Čukarički i Tekstilac na terenu beogradske ekipe (20.30, TV Arena sport 1). Svako sa istim ciljem, ali sa različitom snagom, barem na papiru.

"Traktoristi" su u prošlom kolu upisali prvu pobedu u vrlo efikasnom meču protiv Jedinstva sa Uba, pa će gledati da se ne vrate na staro, odnosno da još jednim pozitivnim rezultatom zaborave na seriju od dva remija i dva poraza. 

 

 

Nišlije se bolje kotiraju na tabeli, s tri trijumfa iz pet odigranih utakmica, a sada jure het-trik u osvajanju maksimalnog broja bodova nastupa, pošto su vezali pobede nad Napretkom i Železničarom u minulih 180 minuta. S tim što bi im eventualno slavlje u Loznici bio premijerni takav rezultat na strani od početka prvenstva. 

Čukarički ove sezone nije igrao evropske kvalifikacije, ali to nije učinilo da bude siguran na domaćim terenima, barem ne u poslednja dva meča. Posle jednog remija i dva slavlja izašao je kao gubitnik iz borbe sa Crvenom zvezdom i ekipom lučanske Mladosti. Dakle, preko mu je potreban prekid lošeg niza. 

U isto vreme, superigaški novajlija iz Odžaka se razigrao, te ispustio samo dva boda u poslednja tri kola. Pa, posle maksimale protiv Lučanaca i Novog Pazara, odnosno nerešenog ishoda protiv Jedinstva drži fino 11. mesto na tabeli. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 7. kolo

petak

IMT - Radnički Niš 18.30 (A1P)
Čukarički - Tekstilac 20.30 (AS1)

subota

Novi Pazar - Jedinstvo 17.00 (AS6)
Napredak - OFK Beograd 20.30 (AS2)
Železničar - Spartak 20.30 (AS3)

nedelja 

TSC - Mladost Lučani 19.00 (AS2)
Radnički 1923 - Crvena zvezda 19.00 (A1P)
Partizan - Vojvodina 21.05 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore