Superliga Srbije

Milan Aleksić na pragu Sanderlenda: Na pomolu istorijska prodaja Radničkog 1923

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.08.2024 15:25
Milan Aleksić, fudbaler Radničkog 1923, na korak od prelaska u Sanderlend MN Press
Milan Aleksić, fudbaler Radničkog 1923, na korak od prelaska u Sanderlend

Milan Aleksić otputovao je u Englesku, na obavezne lekarske preglede, da bi čim dobije potvrdu da je zdrav kao tren postao junak najvećeg izlaznog transfera u istoriji Radničkog 1923. Ne samo što nikada njje prodao igrača u Čempionšip već će dogovoreno obeštećenje (s bonusima) od 3.700.000 evra i procenti od sledeće prodaja centralnog veziste biti najveća prodajna zarada kluba sa "Čika Dače". 

Profitiraće i momak rođen 2005. godine, jer je novi reprezentativac Srbije za kratko vreme nagrađen za odlične partije u šumadijskom timu, ni manje ni više nego selidbom u drugi rang takmičenja u Engleskoj, jačeg od mnogih Prvih liga po Evropi.

Tokom prethodne sezone Aleksić je postigao pet golova i upisao deset asistencija u svim takmičenjima. Izdvojio se i u sivilu u evropskom dvomeču protiv Mornara, pokazavši da je Radnički 1923 odlično procenio kada mu je pružio priliku prošlog leta, nakon što je momak izašao iz Omladinske škole Partizana video da ne može da računa na veću minutažu u prvom timu.

I početkom leta Radnički je imao nekoliko ponuda za Milana Aleksića, pominjala se Benfika, ali je prema saznanjima Mozzart sporta izbor pao na Sanderlend. Na zadovoljstvo svih strana u pregovaračkom procesu.