Superliga Srbije

Partizan i odlasci: Janković, Jevremović, Kovačević, Kanute, Saldanja...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 18:00
Aleksa Janković nastaviće karijeru u drugom klubu. MN Press
Aleksa Janković nastaviće karijeru u drugom klubu.

Partizanovi igrački kadar je preopterećen, i to je svima poznato već mesecima. Da je makar kvaliteta koliko i igrača, možda crno-beli ne bi morali strahovati u Belgiji protiv Genta, s obzirom da iz Beograda nose zaostatak od gola razlike u plej-ofu za Ligu konferencije. 

U pokušaju da se reše nekih prvotimaca, u Humskoj su odlučili da za početak počnu sa onim manje problematičnima. Već smo preneli kako je Bojan Kovačević otišao na pozajmicu u Kadiz, a sada još jedan "mladić" sa "JNA" nastavlja svoju karijeru van Partizana.

Govorimo o Aleksi Jankoviću (24). I dalje nije poznato gde, ali otkako je izgubio status prvotimca kod Aleksandra Stanojevića, ne postoji jasna predstava o njegovoj poziciji u crno-belom.

Podsećanja radi, Janković je dobijao solidnu šansu od Igora Duljaja i Alberta Nađa. Sledeći na listi je Janko Jevremović. Mladi napadač crno-belih nije dobijao šansu, i stoga će karijeru nastaviti u Železničaru iz Pančeva, sa kojim će Partizan na kraju podeliti plen od buduće prodaje. 

Sada na red dolaze oni komplikovaniji. Frank Kanute je teret kog "parni valjak" ne može da se oslobodi. Iako je u pitanju standardan fudbaler kod Duljaja u prvom delu sezone, u drugom je presedeo na klupi, a kod Stanojevića praktično samo trenira. Predočeno mu je od strane rukovodioca da postoje opcije na Bliskom istoku, ali izgleda da nekadašnjem igraču Sošoa ne smeta jači ugovor i manja minutaža. 

Navodno, Kanute je pojačao svoje potraživanja sa četiri, na 12 mesečnih rata, dok bi "milostivo" oprostio poslednju godinu ugovora "valjku".  Takođe, ne pominje se veliko nezadovoljstvo defanzivca, s obzirom da normalno trenira, sa osmehom na licu. 

Guliver

Frank Kanute pre dolaska u Partizan

Tu je i Leonardo Ovusu koji je zbanično otpisan, ali i dalje u knjigama kluba. U pitanju je još jedan fudbaler čiji kvaliteti su u pitanju kada se govori, ne o Partizanu, već o Superligi Srbije. I njegov odlazak je nešto čemu se crno-beli nadaju. 

Na kraju, jedan od onih koji je i te kako poželjan na "JNA" je Svetozar Marković. Ipak, za njegove usluge je navodno zainteresovan Rajo Valjekano. Veliki bi problem bio za "valjak" da ostane bez prvog štopera i kapitena, ali sa druge strane, priliv u kasu je neophodan, naročito ako Mateus Saldanja ne unese zadovoljavajući prihod.

Ponuda za Brazilca je sve manje, a kraj prelaznog roka je sve bliže, te je veliko pitanje ko će doneti novac, a navijači samo mogu da se nadaju da to neće biti Marković, uzevši u obzir kako izgleda odbrana Partizana u kojoj je on jedini funkcionalni šraf.