Superliga Srbije

Zvanično: Kovačević na "kaljenju" u Kadizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2024 17:00
Bojan Kovačević na večitom derbiju sa Crvenom zvezdom MN Press
Bojan Kovačević na večitom derbiju sa Crvenom zvezdom

Fudbaler Partizana, Bojan Kovačević, prošao je kroz prilično turbulentnih godinu dana. Naposletku ga je u februaru otkupio "parni valjak" od Čukaričkog za 600 hiljada evra i 15 odsto od naredne prodaje. Imao je minutažu kod Igora Duljaja (nije je bač najbolje i iskoristio), a potom je potpuno bez nje ostao dolaskom Aleksandra Stanojevića. Usled toga je došlo do jednogodišnje pozajmice u Španiju, preciznije - Kadiz. 

Sada je posao i ozvaničen, kako to neretko biva u inostranim klubovima koji promovišu naše igrače, na srpskom jeziku. Kadiz je na svojim profilima na društvenim mrežama ukazao dobrodošlicu Partizanovom defanzivcu porukom "dobrodosao". 

 

 

S obzirom da nije toliko tamošnja javnost upoznata sa kvalitetima Bojana Kovačevića, mediji su kontaktirali Dejana Lekića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde i Kadiza, kako bi dobili neku jasniju sliku o mladom defanzivcu. 

"Poznajem ga jer je igrao za Partizan i U20 selekciju. Fizički je veoma dobar, učestvuje u igri, može da bude opcija za Kadiz. Ne znam da li će baš odmah da bude starter, ali može mnogo da pomogne", rekao je Lekić za El Desmarque pre no što se nadovezao.

"Napadačima je vrlo neprijatno u borbi sa takvim defanzivcem,jer je brz i vrlo jak. Pride, Kadiz nema štopera koji igra sa loptom, više je ispucavaju, a on može i ovo prvo dobro da radi. Brzo će se adaptirati", optimista je Lekić.

Nova prilika u novoj državi, nižem rangu takmičenja, može biti ono što nedostaje Kovačeviću za pravi iskorak.