Superliga Srbije

Sporazumni razlaz Nikole Trajkovića i Novog Pazara: Treća trenerska rokada u novoj sezoni srpskog prvenstva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.08.2024 13:13
Nikola Trajković, doskorašnji trener FK Novi Pazar MN Press
Nikola Trajković, doskorašnji trener FK Novi Pazar

Nikola Trajković nije više najodgvorniji za rezultate fudbalera Novog Pazara, pošto su se mladi trener i uprava posle šestog kola Mozzart Bet Superlige Srbije dogovorili o sporazumnom raskidu saradnje i o tome danas obevestili javnost. Uz poruku klupskih čelnika da će do kraja dana imenovati novog šefa stručnog štaba. 

Samo mesec dana pošto je angažovan nekadašnji reprezentativac naše zemlje, pošto je u međuvremenu osvojena samo četiri boda u pet odigranih mečeva. Ekipa iz grada na Jošanici startovala je pobedom nad Spartakom, pa odigrala nerešeno sa OFK Beogradom, međutim usledila su tri poraza.

Adem Ljajić i ekipa nisu uzeli ništa protiv branioca titule, Crvene zvezde, onda ni u bitkama sa ekipom Mladosti iz Lučana i Tekstilca, pa je poraz od superligaškog novajlije iz Odžaka, očigledno, prelio čašu nezadovoljstva klupskog rukovodstva.

Inače, poznatog po tome da ne odlaže smene trenera, već im se često zahvaljuje posle kraćih loših rezultatskih serija. Istina, kao i mnogi srpski klubovi, pa je tako Trajković već treći trener koji je promenjen od starta sezone 2024/25. 

Pre njega je Mladost otpustila Dejana Joksimovića, a Jedinstvo sa Uba nedavno ispratilo Ivana Radovanovića. Trajković je pre Novog Pazara vodio Radnički iz Niša, a sadašnju karijeru počeo je kao asistent u Malmeu.