Superliga Srbije

Tekstilac iznenadio Novi Pazar, Železničar izgubio od Nišlija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.08.2024 21:20
Lazar Romanić bio je strelac za Železničar MN Press
Lazar Romanić bio je strelac za Železničar

Radnički iz Niša slavio je protiv Železničara u Leskovcu. Izabranici Nikole Drinčića u ranoj fazi meča došli su do prednosti i to sa bele tačke. Lopta je u ruku pogodila igrača Železničara Vidojevića, a sudija Srđan Jovanović je pokazao da je to penal za domaći tim. Siguran realizator bio je Nemanja Belaković. 

Nije se predavao Železničar, a kapiten "dizelke" Lazar Romanić uspeo je da izjednači rezultat na 1:1 u 34. minutu. Cvetković je centrirao sa desne strane, najbolji u skosku bio je vođa tima ekipe iz Pančeva, koji je glavom pogodio mrežu za izjednačenje. 

Imao je Železničar inicijativu i nekoliko dobrih šansi, međutim do gola i tri boda, stigao je Radnički u 83. minutu utakmice. Bosić je izveo korner sa leve strane, najbolji u skoku bio je Pavlović i smestio je loptu iza leđa golmana Popovića za 2:1.

U sledećem kolu Nišlije igraju sa IMT-om, dok će Železničar ugostiti Spartak. 

Testilac je napravio veliko iznenađenje i na domaćem terenu savladao favorizovani Novi Pazar sa 2:1. Đurić je u 10. minutu iskoristio neopreznost odbrane gostiju i sa sedam osam metara smestio loptu u mrežu za 1:0.

Krenuo je Novi Pazar na sve ili ništa, a do izjednačenja je došao tek u 54. minutu, kada je Bačkulja snažno šutirao i sa preko 20 metara smestio loptu iza leđa golmana Tesktilca. 

Posle centaršuta u 85. minutu, Marjanović je pokušao da savlada golmana Novog Pazara, ali se lopta odbila od prečke na nogu Šaviji koji je pogodio za 2:1 i velika tri boda. 


Mozzart Bet Superliga Srbije, 6. kolo

petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)
/Sisoko 25 ag, Ljubomirac 35, 90 - Sisoko 75/

subota

Crvena zvezda - TSC odloženo
Tekstilac - Novi Pazar 2:1 (1:0)
/Đurić 10, Šavija 85 - Bačkulja 54/
Radnički Niš - Železničar 2:1 (1:1)
/Belaković 19 pen, Pavlović 84 - Romanić 34/ 
Jedinstvo - IMT 21.00 (AS2)

nedelja

Spartak - Partizan odloženo
OFK Beograd - Radnički 1923 19.00 (AS2)
Vojvodina - Napredak 19.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore