Superliga Srbije

Lalatović sa Lučancima vezo i drugu pobedu, 200. u Superligi! Ljubomirac "srušio" Čukarički

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 22:58
Uroš Ljubomirac, strelac dva gola za Lučance MN Press
Uroš Ljubomirac, strelac dva gola za Lučance

Nenad Lalatović vezao je sa Lučancima i drugu pobedu. Posle Novog Pazara, "pao" je i njegov bivši klub Čukarički. Mladost je već posle 45 minuta igre stekla prednost od dva gola, uspeli su "brđani" da golom Sisoka u 75. minutu, dođu usituaciju da naprave preokret, ali do kraja utakmice nisu uspeli u tome. Na kraju Mladost Lučani - Čukariči 3:1 (2:0).

"Brđani" su u duel sa Lučancima ušli bez satandardnih Tufegdžića i Stankovića, dok je Lalatović imao sve igrače na raspolaganju, U okršaju timova koji se odlično poznaju i očekivala se tvrda utakmica bez malo šansi, a Lučanci su u prvom delu sve svoje iskoristili 

Uprkos većem posedu, Čukarički nije uspeo da dođe do prave šnase u prvom delu igre, dok je Mladost, obe iskoristila. U 25. minutu bivši član "brđana" Nikola Ćirković centrirao je sa desne strane, lotu je zakačio Ljubomirac, Sisoko je intervenisao ispred Kaličanina, ali je loptu poslao u sopstvenu mrežu 1:0. 

Deset minuta kasnije izabranici Nenada Lalatovića već su duplirali prednost. Uroš Ljubomirac je bez većih problema stigao na 17 metara od gola Kaličanina, a zatim je snažno šutirao i pogodio za 2:0. 

Pokušao je Čukarički brzo da dođe do izjednačenja, ali osim šuta Sisoka sa dvadesetak metara u 35. minutu ništa značajnije nije napravio. U ovoj situaciji odlično je reagovao i golman Saša Stamenković koji je izbio loptu u aut. 

Nije imao šta da čeka Goran Stanić pa je u svlačionici ostavio reprezentativca Kipra, Cionisa, a na teren poslao Uroša Kabića. Upravo je njegovim uslaskom Čukarički zaigrao malo bolje, međutim pravih šansi na startu drugog dela nije bilo.

Konačno je promena Stanića urodila plodom. Kabić je odlično prošao po desnoj strani, lopta je došla do Sisoka koji je sa svega dva metara smestio loptu u mrežu za 2:1.

Pokušao je izmenama Stanić da dođe do preokreta. Ubacio je u igru još dvojicu napadača Cvetkovića i Tedića u finišu meča, a udarac Sisoka u 87. minutu odbranio je fantastično golman Stamenković.

Ipak, umseto preokreta usledio je još jedan gol za Mladost. Na dodavanje Krsmanovića, Ljubomirac se najbolje snašao u šesnaestercu Čukaričkog i po drugi put na meču savladao Kaličanina za 3:1.

Ovo je bio 200. trijumf Nenada Lalatovića u trenerskoj karijeri u Superligi, a ukupno 15. kada su u pitanju dueli protiv Čukaričkog. 

 


Mozzart Bet Superliga Srbije, 6. kolo


petak

Mladost - Čukarički 3:1 (2:0)
/Sisoko 25 ag, Ljubomirac 35, 90 - Sisoko 75/

subota

Crvena zvezda - TSC odloženo
Tekstilac - Novi Pazar 19.00 (AS2)
Radnički Niš - Železničar 19.00 (AS1)
Jedinstvo - IMT 21.00 (AS2)

nedelja

Spartak - Partizan odloženo
OFK Beograd - Radnički 1923 19.00 (AS2)
Vojvodina - Napredak 19.30 (A1P)
 

 

Пласман обезедио Sofascore