Superliga Srbije

Nikola Trajković, šef struke Novog Pazara: Tekstilac prva prava prilika da nadoknadimo izgubljeno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 22:10
Nikola Trajković, trener Novog Pazara MN Press
Nikola Trajković, trener Novog Pazara

Novi Pazar je poklekao u minuloj utakmici na domaćem terenu protiv lučanske Mladosti, ali vremena za tugovanje nema. 

Nikola Trajković, trener Novog Pazara, veruje da njegov tim ima snage i kvaliteta da se vrati u vrh tabele, a idealna prilika plavo-belima se pruža protiv novog superligaša Tekstilca. Utakmica između Tekstilca i Novog Pazara igra se u subotu u Bačkoj Palanci od 19.00 časova (TV Arena sport 2)

"Dva malo lošija rezultata su iza nas. Ovo nam je prva i prava prilika da pokušamo da nadoknadimo propušteno. Rezultati koji nisu došli će nadam se doći u narednim mečevima. Svi su motivisani da pokažu kako su dobri”, rekao je Nikola Trajković, trener Novog Pazara. 

 

 

Osvrnuo se i na poraz od Mladosti Trajković u minulom kolu, ali je naglasio i da su sve utakmice na početku sezone teške.

"Teške su utakmice na početku prvenstva, kada su svi silno motivisani da se predstave javnosti kako su oformili kvalitetne ekipe. Tekstilac se nije puno menjao u odnosu na prošlu sezonu, verovatno imaju taj kontinuitet. Dosta veruju u to što rade. Mnogo je lakše trenerima kad ostane kostur i na to dovedu još tri do četiri pojačanja da zaoštre konkurenciju. Sa druge strane Novi Pazar je počeo od nule, ali je opet sve nekako leglo u prva dva kola. Zaslužili smo da dobijemo OFK Beograd, potom smo crveno-belima bili konkurentni nekih 60 minuta. Mislim da nismo zaslužili ni da izgubimo od Mladosti, iako nismo bili na svom nivou. Biće neizvesno sa Tekstilcem. Ponavljam, ako se već protiv Crvene zvezde nije puno očekivalo, nadali smo se bodovima u susretu sa Lučancima. Ovo nam je prva prava prilika da nadoknadimo izgubljeno".

Tesktilac ima prilično iskusan tim sa Milanom Marčićem, Branimirom Jočićem, a tu je i Ivan Davidović.

"Ne verujem  da će Tekstilac kao domaćin igrati poput Mladosti, u niskoj zoni sa desetoricom na 20 do 25 metara od svog gola - sa sve napadačem. Jako je teško probiti taj blok, pogotovo kad nemaš špica i na nešto užem, a teškom terenu. Ne želim puno da se bavim imenima. Tekstilac je kompaktna i disciplinovana celina. Svih 11 momaka znaju šta rade. Davidović je jedan od onih sa ofanzivnim potencijalom, svakako jedan od najkvalitetnijih u tom timu", zaključio je Trajković.

Šef struke Novog Pazara ne računa na Uroša Đuranovića i Nemanju Miletića.