Superliga Srbije

Nemci prenose: Điga na meti bundesligaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.08.2024 17:00
Naser Điga je stigao u Crvenu zvezdu iz Bazela MN Press
Naser Điga je stigao u Crvenu zvezdu iz Bazela

Posle inicijalnog poraza u Norveškoj (2:1), Crvenoj zvezdi predstoji revanš meč na "Rajku Mitiću" sa Bode Glimtom koji će odlučiti da li će se u Ljutice Bogdana od jeseni igrati Liga šampiona. Ipak, među onima koji možda ni u slučaju savladavanja "žute horde" neće dočekati najelitnije fudbalsko kontinentalno takmičenje je Naser Điga. 

Naime, nekadašnji igrač Bazela, koga je Zvezda zvanično otkupila ovog leta za tri miliona evra, prema pisanju nemačkih medija ima ponudu da zaigra za Hofenhajm. Navodno, Điga je stavljen  na listu prioriteta kluba, a za crveno-bele je spremna suma između šest i sedam miliona evra - duplo u odnosu na koliko je momaz iz Burkine Faso plaćen. 

 

 

Odluka o Điginoj sudbini će biti doneta po okončanju kvalifikacija za Ligu šampiona, dakle posle 29. avgusta. S obzirom da bundesligaški tim ove sezone nastupa u Ligi Evrope, to stvara vrlo zanimljiv izbor za mladog štopera. Ukoliko Zvezda prođe Bode, svakako da će dobiti ogromnu finansijsku injekciju UEFA, tako da je pitanje koliko će ih novčana sredstva iz Nemačke privući. Takođe, nas svojoj strani će imati prevagu u vidu snažnijeg kontinentalnog takmičenja. 

Ipak, u suprotnom slučaju (ukoliko se Milojevićevi momci na jesen ne nađu u ), Hofenhajm može biti primamljiva opcija jer igra jednu od liga "petice", a ujedno je na istom nivou evropskih duela kao i Crvena zvezda. U svakom slučaju, sve su ovo spekulacije, a realno stanje stvari biće poznato po završetku okršaja sa Bodeom