Superliga Srbije

Čukarički gostuje Lučancima u Užicu, Ivanović oprezan:Spremni smo na svaki mogući scenario

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2024 15:20
Đorđe Ivanović, fudbaler Čukaričkog MN Press
Đorđe Ivanović, fudbaler Čukaričkog

Dobro je Čukarički otvorio novu sezonu, istina "sapleo" se protiv Crvene zvezde minule nedelje, ali će imati priliku da popravi utisak već sutra u sudaru sa lučanskom Mladosti u Užicu (TV Arena 2 Preminum 21.00). Belo-crni su posle pet kola u vrhu tabele, sa deset bodova, dok rival ima tri manje. 

Biće to duel dve ekipe koje se odlično poznaju. Na klupi Čukaričkog je Goran Stanić, nekadašnji trener Lučanaca, dok Mladost sada predvodi bivši šef struke ekipe sa Banovog brda, Nenad Lalatović. Zanimljivo je da su u ekipi Mladosti i bivši igrači Čukaričkog Ćirković, Ndaje i Bojić, a sa druge strene u Lučanima je nekada igrao Miloš Cvetković. 

U svakom slučaju biće to meč bez mnogo tajni, jer ih praktično i nema kada su u pitanju ova dva kluba.Đorđe Ivanović, jedan od najboljih igrača belo-crnih optimista je pred gostovnje u Užicu, a smatra i da je početak sezone mogla i bolje ekipa da otvori.

"Možda je moglo i za nijansu bolje, ali je početak sasvim dobar. Prošle godine se dešavalo da u nekim utakmica u kojima smo favoriti ne pobedimo, pa smo bili u zaostatku, na kraju to nismo uspeli da nadoknadimo. Sada smo krenuli bolje, treba samo da tako nastavimo. Svaki meč je od velike važnosti, a smatram da će ove sezone od posebnog značaja biti dueli na gostujućim terenima", istakao je Đorđe Ivanović.

 

Lala je veliki motivator

Novi trener Nenad Lalatović dao je novu energiju Lučancima, što se videlo i protiv Novog Pazara.

"Sa novim trenerom dosta su toga dobili. Smatram da je Nenad Lalatović jedan od najboljih stručnjaka u eliti, veliki motivator, svi igrači često ističu da je zadovoljstvo raditi sa njim. I on ima dosta iskustva, promenio je mnogo klubova i govoto uvek ostvarivao odlične rezultate. Siguran sam da će i Lučance podići na još viši nivo i da će ta ekipa biti kandidat za plasman u plej-of. Zaista ga cenim, uz to odlično poznaje i folozifiju Čukaričkog, u kojem je takođe bio trener".

Prvi naredni je protiv lučanske Mladosti, rivala sa kojim Čukarički godinama unazad igra prilično uzbudljive mečeve. Ovoga puta Mladost će biti domaćin na stadionu „Radomir Antić“ u Užicu.

"Znamo ko nam je rival, radi se o jednoj od najiskunijih ekipa u Superligi, sa igračima koji u svakom trenutku znaju šta treba da rade. Ali, istakao bih i mlade igrače u lučanskom timu, evo već godinama unazad Mladost ima i odlične transfere, prodali su Gordića, Sremčevića, Veličkovića… I ove sezone imaju odlične „bonus“ igrače, sjajno su ukomponovana ekipa". 

Ipak, Ivanović smatra da "brđani" imaju sasvim dovoljno kvaliteta da se suprotstave Lučancima i da u Užicu ostvare pozitivan rezultat.

"Imamo širok igrački kadar, i pored činjenice da su nas dva veoma bitna prvotimca Igor Miladinović i Kovač napustili. Ovo je klub koji je uvek sve planski radio, pa i za pomenute igrače ima zamene. Posebno me raduje činjenica da su mladi igrači pokazali ogroman potencijal, na nama starijima je da im pomognemo na svakom treningu, na svakoj utakmici. Što se tiče duela protiv Mladosti, očekujem da će biti drugačije u odnosu na gostovanja Spartaku i OFK Beogradu, ipak igramo protiv daleko iskusnijeg tima. Biće i dosta nadmudrivanja i taktike, ali smo spremni na svaki mogući scenario".

Prisetio se Ivanović i prošlogodišnjeg duela. 

"Imamo iskustvo od prošle sezone, kad smo u Lučanima gol primili u prvom minutu, a do kraja nismo uspeli da promenimo tok meča. To najbolje govori o modelu igre Mladosti, a na nama je da budemo maksimalno koncentrirani od početka do kraja meča", zaključio je Ivanović.

 

Пласман обезедио Sofascore