Superliga Srbije

Stanojević progovorio o kapitenu Železničara: Romanić je naše gore list...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2024 13:41
Lazar Romanić, kapiten Železničara MN Press
Lazar Romanić, kapiten Železničara

Nikako ne ide Partzanu u napadu, pa su morali crno-beli da pogledaju čak šta se nudi iz superligaških klubova kako bi pokrili i ovu poziciju. 

Najbliži dresu kluba iz Humske trenutno je napadač Železničara iz Pančeva Lazar Romanić, koji je ove sezone već postigao dva gola za tim iz Pančeva. 

Tačno znamo šta može da nam donese, Romanić imam karakter, naše gore je list, intenzivne su mu kretnju u fazi napada, strašno se kreće bez lopte, ima dobru brizunu i to su razlozi što ga želimo. Drugačiji je igrač od onih koje imamo u centralnom delu napada, u odnosu na Nemanju Nikolića i Đorđa Jovanovića, a možemo da korisitmo i na boku. Imamo 30 igrača i trojicu golmana, čekamo da se neke stvari reše da bismo mogli da reagujemo", rekao je Stanojević.

Žoao Grimalda pojačanje Partizana iz Perua spraman je da odmah uđe u "vatru", ali baš od toga želi da ga sačuva Stanojević. 

Stigao je iz „punog“ treninga, u ritmu je, ali sam mu baš juče rekao da bude strpljiv, jer je došao sa drugog kontinenta iz totalno drugačijeg fudbala. Zadovoljan sam kako usvaja zahteva i kako trenera, ali nije još to – to. Rekao sam da će do decembra biti šta nam je potrebno. Nismo doveli „gotovog“ igrača od 25 godina, nego mladog od 20. Nadamo se da bi moglo da bude i za mesec dana“

Gomilaju u Partizanu igrače svestan je toga i Stanojević, zato će neki uskoro morati da menjaju sredinu.

Imamo ih 30 i trojicu golmana. Teško je raditi sa toliko glomaznim kadrom. Smanjio bih odavno, ali ne možemo. Imate dosta igrača sa „jakim“ ugovorima, ne možete protiv nečega. Imamo disbalans u ekipi. Pokušaćemo kroz rad i selekciju, a klub mora da rešava određene situaicje, da se oslobodimo nekih igrača, kako bi drugi došli do izražaja. I onda bismo radili kako bih voleo“, napomenuo je Stanojević