Superliga Srbije

Spremni smo do najsitnijih detalja: Ognjen Mimović kaže da je Bode-Glimt prošao oštar Zvezdin skener

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2024 22:31
Ognjen Mimović se nada uspehu u Norveškoj MN Press
Ognjen Mimović se nada uspehu u Norveškoj

Fudbaleri Crcene zvezde bili su pošteđeni najvećeg dela kvalifikacija za Ligu šampiona, pa plej-of rundu borbe za elitno evropsko takmičenje prvi duel sa Bode-Glimtom, u Norveškoj, dočekuju akumulirane energije i naoštrenih ambicija (20. avgust, 21.00, TV Arena 1 Premium).

Čim je postalo jasno kojim putem će sedmostruki uzastopni prvak Srbije tražiti ulaznicu za grupnu fazu LŠ, trener Vladan Milojević i njegovi saradnici su krenuli sa skeniranjem rivala neatraktivnog imena, ali potencijala koji nikako nije za potcenjivanje.

"Još pre samog žreba smo bili svesni da nećemo izvući lakog protivnika, a kada smo videli da će to biti ekipa Bode-Glimta znali smo odmah da je pred nama težak dvomeč. Pričali smo i temeljno obratili pažnju na sve faktore koji nas očekuju u Norveškoj, od vremenskih uslova i vrste podloge pa do onih najsitnijih detalja kada je u pitanju sam teren. Vredno smo se pripremali i spremni putujemo u Norvešku. Imamo veliki motiv da se nađemo ponovo u eliti evropskog fudbala", prenosi iz prve ruke Zvezdin defanzivac Ognjen Mimović.

U razgovoru za klupski sajt, momak stasao u klupskoj školi crveno-belih izrazio je uverenje da je dobra okolnost što se prva utakmica igra na strani. Odnosno, što će definitvna odluka o tome u kom UEFA takmičenju njegov tim provesti jesen pasti u Ljutice Bogdana 1. 

"Grad Bode se nalazi na krajnjem severu Norveške, ali bez obzira na lokaciju stadiona mislim da ćemo imati podršku navijača. Znamo da bez njih nije isto, a ubeđen sam da će jedan deo tribina biti 'crveno-beli'. Mislim da koliko god će nama biti teško da se prilagodimo u Norveškoj, da će isto tako biti nezgodno igračima Bodo Glimta kada slete u Beograd. Drago mi je što će revanš biti na Marakani, a na nama je da ispunimo sve zahteve stručnog štaba", poručio je Mimović putem klupskog sajta.

Navijači žele da veruju da će Zvezda ulogu favorita opravdati već u utorak, te da će revanš 28. avgusta moći mirno da gledaju.