Superliga Srbije

Novi Pazar pada sve dublje: Mladost pobedila na Lalatovićevom debiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.08.2024 19:25
Mladost je došla do sva tri boda protiv Novog Pazara MN Press
Mladost je došla do sva tri boda protiv Novog Pazara

Fudbaleri Novog Pazara poraženi su na atletskom stadionu u svom gradu od Mladosti iz Lučana rezultatom 0:1 (0:1) u meču odigranom u okviru petog kola Mozzart bet Superlige Srbije. 

Odluka o pobedniku na utakmici je pala u prvom poluvremenu, pošto je jedini pogodak na utakmici postigao Ognjen Krsmanović u 29. minutu utakmice. 

Gol je došao posle katastrofalne reakcije Ognjena Mršića. Naime, Lučanci su išli u jedan bezopasan napad i pokušali da preskoče igru dugom loptom. Ona je praktično sigurna bila kod štopera Pazaraca, ali je onda ovaj nekako čudno udario nju glavom, i praktično je dodao Krsmanoviću, koji je iskoristio prvi pravu priliku na čitavoj utakmici. 

Samo dva minuta kasnije, mogli smo videti izjednačenje, kada je Aleksandar Mesarović dobio dobru loptu u prostor, i driblingom naterao Sašu Stamenkovića, golmana Mladosti, da ga naizgled obori. Ipak, ponovljeni snimak je pokazao da je u pitanju bila simulacija, tako da se penal pretvorio u javnu opomenu za napadača gostiju. 

Imao je Pazar inicijativu, ali dobre šanse su došle tek u poslednjih 15-ak minuta. Među njima su bile dve sukcesivne prilike Mršića i Adešine. Prvo je srpski fudbaler iz velike blizine šutirao, ali je Stamenković bio na mestu, da bi potom stranac u redovima domaćina glavom ponovo namučio nekadašnjeg golmana Zvezde, ali je ovaj stajao postojano. 

S obzirom da promena nije bilo, Mladost je na debiju stručnjaka Nenada Lalatovića odnela nova tri boda i zauzela peto mesto, dok je Pazarcima željeno mesto u Evropi sve dalje i moraće znatno da poprave igru ukoliko žele izlet na Stari kontinent do kraja sezone.

Mozzart bet Superliga Srbije (5. kolo)

Četvrtak

Čukarički - Crvena zvezda 1:4 (0:2)
/Melo 69 - Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 90/

Petak

TSC - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Kahvić 16/ 

Subota

Novi Pazar - Mladost 0:1 (0:1)
/Krsmanović 29/

Tekstilac - Jedinstvo 19.30 (A10)

Napredak - Spartak ŽK 19.30 (AP3)

Nedelja

Partizan - Radnički Niš (odloženo)

Železničar - IMT 19.30 (AS7)

Ponedeljak

Radnički 1923 - Vojvodina 19.00

 

Standings provided by Sofascore