Superliga Srbije

OFK igra sezonu iz snova: Pao je i evropski TSC pod Kahvićevu levicu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 21:00
Ebenezer Anan i Slobodan Stanojlović MN Press
Ebenezer Anan i Slobodan Stanojlović

Kakav start. Dovoljno je reći da novopromovisani tim ima deset bodova posle pet odigranih utakmica, kako bi razumeli kako igra ekipa Sima Krunića od početka sezona. Danas je u petom kolu Mozzart bet Superlige Srbije, mač OFK Beograda osetio i tim koji će ove godine igrati evropski fudbal - TSC

Romantičari su kao gosti u Bačkoj Topoli savladali rivala rezultatom 1:0 (1:0), a jedini pogodak na utakmici postigao je sjajni Aleksandar Kahvić u 16. minutu meča. 

Kada se sve zbroji i oduzme, plavo-beli su bili bolji rival, a više i nisu morali igrati od onoga prikazanog. Jednostavno, postigli su ono što su tražili.

U tom kobnom 16. minutu po TSC, Aleksa Cvetković je veoma dobro proigrao Aleksandra Kahvića loptom u prostor, a ovaj je prilično lako matirao Veljka Ilića. 

Potom su usledili sukcesivni napadi Topolčana, koje su povremeno prekidale tranzicione kontre "romantičara". Ebenezer Anan je imao priliku da duplira prednost nekih 10 minuta posle uvodnog gola, ali nije bio precizan iz solo akcije, dok je Slobodan Stanojlović pred kraj prvog dela propustio da Kahvića načini i asistentom i tako mu praktično svojeručno zakači orden najboljeg igrača utakmice. 

Nastavak je počeo u znaku TSC, ali kakko je vreme proticalo, postajalo je očito da domaćini nemaju ideju kako da probiju odbrambene linije Balše Popovića. 

Do kraja, su Beograđani bili dominantni, ali smo onda u 88. minutu videli nesvakidašnju situaciju. Naime, Nikola Mituljikić je uspeo da postigne pogodak, ali je onda prilikom proslave skinuo dres, zaboravivši da već ima žuti karton. Da stvari budu gore, OFK Beogradu je poništen pogodak, tako da su "romantičari sa igračem manje morali izdržati do kraja. 

Srećom po njih, u toj nameri su i uspeli i tako zabeležili treći trijumf od početka prvenstva. Sa druge strane, TSC ostaje na sedam poena i posle pola godine je okusio poraz na svom terenu. 

Sve mečeve OFK Beograda u domaćem prvenstvu možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Mozzart bet Superliga, peto kolo

Četvrtak

Čukarički - Crvena zvezda 1:4 (0:2)
/Melo 69 - Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 90/

Petak

TSC - OFK Beograd 0:1 (0:1)
/Kavić 16/ 

Subota

Novi Pazar - Mladost 17.30 (AP3)

Tekstilac - Jedinstvo 19.30 (A10)

Napredak - Spartak ŽK 19.30 (AP3)

Nedelja

Partizan - Radnički Niš (odloženo)

Železničar - IMT 19.30 (AS7)

Ponedeljak

Radnički 1923 - Vojvodina 19.00