Superliga Srbije

Marko Savić, trener Železničara, optimista pred dolazak IMT-a u Pančevu: Spremni smo, vraća nam se i Romanić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.08.2024 11:00
Marko Savić, trener Železničara MN Press
Marko Savić, trener Železničara

Železničar je odlično počeo novu sezonu, pobedom protiv Radničkog 1923, a ako se izuzme nedostatak sreće u Humskoj, svim ostalim utakmicama trener Marko Savić može da zadovoljan. 

Ipak, vremena za opuštanje nema, jer novi izazovi su na pragu pred "dizelkom". U nedelju od 19.30 u Pančevo stiže IMT, stari rival još iz prvoligaških dana. 

Uz pomoć navijača koji su uvek 12. igrač Železničaru, nadaju se u klubu i da će ovu prepreku uspešno preskočiti. Situacija u ekipi je dobra, u konkurenciji su svi igrači, tako da treneru Saviću neće biti teško da sastavi pobednički tim. 

"Utakmica protiv Jedinstva za nas je davno prošla. Razmišljamo samo o IMT-u. Odlično nam prolazi ova nedelja, igrači su skoncentrisani samo na to da daju maksimum na treningu. I pored toga što su vrućine velike, izuzetno je teško fizički da se isprati to što radimo, ali stvarno sam zadovoljan, jer dajemo maksimum da to sve protekne kako treba", rekao je Marko Savić, trener Železničara. 

 

 

Protiv Jedinstva, šef struke Pančevaca, nije mogao da računa na kapitena Lazara Romanića, ali je sada situacija drugačija. Osim jednog igrača svi ostali su u konkurenciji za nedeljni meč. 

"Samo Sanogo i Vukojević neće igrati, svi ostali igrači konkurišu za meč sa IMT-om. U principu smo spremni". 

U minulom kolu IMT je kao domaćin u Zaječaru igrao nerešeno 0:0 sa Partizanom, što dovoljno govori o kvalitetu "traktorista".

"Generalno mi nećemo menjati pristup igri koji imamo. IMT je izuzetna ekipa. Poletna, sa mladim trenerom. Mislim da ovo može da bude jako dobra i kvalitetna utakmica". 

Uvek je na stadionu "Mladost" u Pančevu dobra atmosfera, a nada se šef struke Marko Savić da su navijače motivisali dobri rezultati "dizelke" i da će ih u nedelju od 19.30 biti još više. Klub to zaslužuje, jer se trudi da uvek obraduje Pančevce pobedom.

"Imali smo fenomenalnu atmosferu protiv Napretka, nadam se na će navijači doći i u nedelju da nam pomognu protiv IMT-a. Protiv Kruševljana nismo pobedili, ali suštinski trebalo bi da dođu i da gledaju našu igru. Nekada će biti pobede, drugi put porazi, međutim to je sve normalno. Stvarno je prelep ambijent u Pančevu nadam se da će tako biti i u nedelju", zaključio je Marko Savić. 

Branislav Knežević doneo je tri važna boda Železničaru u duelu sa Jedinstvom na gostujućem terenu. Upravo je njegov gol, ispostaviće se na kraju bio odlučujući. Isti igrač bio je strelac i u prvom kolu protiv Radničkog 1923 u Leskovcu.

"Srećan sam zbog golova. To je najlepši osećaj u fudbalu. Trudim se da radim svoj posao, da obavim sve ono što šef Savić traži od mene. Jednostavno da stalno popunjavam te prostore, kao što je bio slučaj u te dve situacije kada sam dao golove. Bio sam tamo gde je trebalo. Što se tiče ekipe, atmosfera je odlična, dobro smo počeli sezonu, nadam se da ćemo tako nastaviti", rekao je Branislav Knežević. 

Između Železničara i IMT-a nema tajni, ove dve ekipe se odlično poznaju još iz prvoligaških dana.

"Očekujem tešku utakmicu protiv dobro organizovane ekipe IMT-a. Pokazali su dobru igru u minulim kolima, iako su imali možda i malo teži raspored. Trudićemo se da igramo našu igru, da nametnemo svoj ritam, kad radimo tako, pozitivan rezultat ne može da izostane"

Publika je važan faktor za Železničar, zato i Knežević očekuje u nedelju pune tribine.

"Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju mnogo nam znači njihova podrška. Lepo je biti na terenu, kad je takva atmosfera", zaključio je Knežević.