Superliga Srbije

Zvezda ubedljiva protiv Čukaričkog pred evropsku premijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 21:53
Slavlje fudbalera Crvene zvezde MN Press
Slavlje fudbalera Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Čukarički 4:1 (2:0) u petom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Bila je ovo regionalna proba srpskog šampiona pred plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona u kome će se sastati sa norveškim šampionom Bodo/Glimtom.

Zvezda je napadala od samog starta i to joj se isplatilo već posle 15 minuta. Puma Rodrigez je sa desnog boka poslao idealan centaršut, a loptu je glavom u mrežu Čukaričkog smestio Piter Olajinka.

Svega 120 sekundi kasnije, ponovo je Nigerijac bio u glavnoj ulozi. Povukao je loptu, došao do ivice šesnaesterca, a onda poslao neodbranjiv udarac iza leđa Mirkovića.

Crveno-beli su pokušali do kraja prvog dela igre u potpunosti da reše ovaj meč, ali se Čukarički posle dva primljena gola za dva minuta konsolidovao i zaigrao mnogo bolje.

A posle pauze počeo i da napada. Mnogo bolje su izgledali "brđani", pravili su akcije i bilo je pitanje momenta kada će postići gol.

To se desilo u 69. minutu kada je Vinisijus Melo sve sam uradio. Izborio se za poziciju, probio i snažnim udarcem dao nadu Čukaričkom.

Ipak, Zvezda je brzo postavila stvari na svoje mesto. Prvo je u 77. minutu In Beom Hvang centrirao, a Sambu Sisoko je postigao autogol, da bi u 90. Luka Ilić posle solo prodora postigao lep pogodak kojim je rešio pitanje pobednika.

Zvezdu sada čeka put u Norvešku i meč sa ekipom Bodo/Glimt u okviru plej-ofa kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona.

Čukarički - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

Stadion: SC Mladost (Pančevo)
Sudija: Jovan Šegrt
Strelci: /Melo 69 - Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 90/

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković  – Rogan, Stevanović, Jovanović, Diop (od 85. Dzigba) – Docić, Sisoko – Tufegdžićn(od 46. Vadzde), Ivanović (od 46. Miladinović), Cioni (Od 85. Nikčević) – Cvetković (od 46. Melo).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Ilić – Mimović (od 64. Rodić), Spajić (od 46. Stojić), Điga, Seol – Hvang, Elšnik – Puma (od 64. Jovanović), Ivanić (od 81. Ilić), Olajnka (od 46. Milson) – Duarte.

Mozzart bet Superliga, peto kolo

Četvrtak

Čukarički - Crvena zvezda 1:4 (0:2)
/Melo 69 - Olajinka 15, 17, Sisoko 77ag, Ilić 90/

Petak

TSC - OFK Beograd Mozzart bet 18.55 (AP1)

Subota

Novi Pazar - Mladost 17.30 (AP3)
Tekstilac - Jedinstvo 19.30 (A10)
Napredak - Spartak ŽK 19.30 (AP3)

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 19.30 (AS2)
Partizan - Radnički Niš 19.30 (AP1)
Železničar - IMT 19.30 (AS7)

Uživo, Čukarički - Crvena zvezda

Kraj utakmice.

90. minut: Tačka na i - 1:4. Luka Ilić se lepo namestio na svoju jaču levu nogu i rešio ovaj meč.

77. minut: GOOOL! Zvezda je ponovo na +2. Hvang je izveo prekid i poslao veoma nezgodnu loptu pred gol rivala, a Sisoko je nespretno reagovao i zatresao svoju mrežu.

69. minut: GOOOL! Vinisijus Melo smanjuje na 1:2. Sve je sam uradio Melo i potom izuzetno precizno pogodio gol Marka Ilića.

55. minut: Vinisijus Melo je prošao iskosa po levoj strani, šutirao u dalji ugao, ali neprecizno.

Poluvreme.

32. minut: Seol je probio posle udarca Ivanića, usledio je cemtaršut, pogodila je lopta Duartea i otišla na gornji deo mreže.

28. minut: Moglo je da bude 3:0 za Crvenu zvezdu, ali je Mirković odbranio udarac Hvanga. 

17. minut: GOOOL! Šou Olajinke u Pančevu. Dva minuta, dva gola. Povukao je loptu, došao do ivice šesnaesterca, a onda poslao neodbranjiv udarac iza leđa Mirkovića.

15. minut: GOOOL! Puma Rodrigez je sa desnog boka poslao idealan centaršut, a loptu je glavom u mrežu Čukaričkog smestio Piter Olajinka.

10. minut: Odličan korner izveo je Elšnik, ali Spajiću je malo falilo da dođe do lopte.

6. minut: Opasno po gol Čukaričkog. Ivanić je poslao loptu po zemlji, koja je prošla kroz peterac domaćih, ali nije Duarte mogao da stigne do nje.

1. minut: Počela je utakmica.

 

Standings provided by Sofascore