Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na Areni: Čukarički i Zvezda na veštaku u Pančevu za lidersku poziciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 12:47
Marko Docić je kapiten Čukaričkog MN Press
Marko Docić je kapiten Čukaričkog

Bitka za lidersku poziciju u Mozzart bet Superligi, Čukarički i Crvena zvezda vodiće na "neutralnom" terenu u Pančevu. Ko će se bolje snaći na "veštaku" videćemo od 20.00 časova uz TV prenos na TV Arena 2 Premium kanalu.

Šef stručnog štaba domaćina Goran Stanić najavio je nadigravanje sa favoritom i pokušaj da se stigne do pozitivnog rezultata:

"Sigurno je da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Voleli bismo da se utakmica igra na našem stadionu, ali je Zajednica Super lige tako odlučila i na nama je da poštujemo tu odluku. I mi i Crvena zvezda smo u prva četiri kola uzeli po 10 bodova. Ipak, zna se ko je favorit u ovom duelu. To ne umanjuje našu želju, na nama je da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Naš rival je još u fazi uigravanja, to bi mogla da bude naša šansa. Videćemo ko će od momaka biti potpuno spreman za derbi meč protiv Crvene zvezde. Čukarički ima široku klupu i sigurno je da za svakoga imamo spremne zamene", rekao je Stanić

Obe ekipe imaju 10 bodova iz četiri kola Mozzart bet Superlige kao i Partizan. Šef stručnog štaba šampiona Vladan Milojević zna da ga pre duela sa Bodo/Glimtom očekuje težak posao u Pančevu.

"Očekuje nas teška utakmica protiv Čukaričkog koji igra dobro od početka sezone. Reč je o ekipi koja je dobro spremljena i to vidimo po bodovima i rezultatima. Tradicija kaže da uvek imamo problem sa Čukaričkim, tako da moramo da se dobro spremimo psihički i fizički za to. Docić je igrač koji je legenda Čukaričkog i sve se vrti oko njega. Dobro izvodi prekide, slobodnjake i kornere. Lider je u pravom smislu te reči, kao i iskusni Jovanović, Stevanović, Ivanović. Imaju i dobar balans sa mladim igračima i to im je vodeća filozofija. Svakako je Docić neko na koga treba obratiti pažnju. Što se tiče sastava tima, igrači moraju da se dokazuju na svakom treningu. Niko kod mene ne može da se 'zacementira' u startnoj postavi", rekao je Milojević i dodao da Glazera neće biti u timu dok je Šerif Ndjaje neizvestan.

 

 

Mozzart bet Superliga, peto kolo

Četvrtak

Čukarički - Crvena zvezda 20.00 (AP2)

Petak

TSC - OFK Beograd Mozzart bet 18.55 (AP1)

Subota

Novi Pazar - Mladost 17.30 (AP3)
Tekstilac - Jedinstvo 19.30 (A10)
Napredak - Spartak ŽK 19.30 (AP3)

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 19.30 (AS2)
Partizan - Radnički Niš 19.30 (AP1)
Železničar - IMT 19.30 (AS7)

 

Standings provided by Sofascore