Superliga Srbije

Partnerski odnos Zenita i Zvezde: Drkušić na putu za Beograd i Norvešku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.08.2024 12:16
Vanja Drkušić odigrao je veoma dobro na EURO Tanjug/AP Photo/Tom Weller/dpa via AP
Vanja Drkušić odigrao je veoma dobro na EURO

Najavljeno - učinjeno. Slovenački štoper Vanja Drkušić prešao je iz Sočija u Zenit, a već danas će stići u Beograd gde će na pozajmici igrati u Crevnoj zvezdi. Možda je ovaj ceo posao mogao da se završi još pre desetak dana, ali crveno-beli dobijaju reprezentativca Slovenije do kraja sezone, a registrovaće ga i za plej-of UEFA Lige šampiona i dvomeča sa Bodo/Glimtom.

Kada je potpisivao četvorogodišnji ugovor sa Zenitom, Slovencu je rečeno da će igrati negde na pozajmici jer ruski šampion već ima petoricu registrovanih štopera. Znao je Vanja i da mu sledi igranje sa reprezentativnim koilegom Timijem Maksom Elšnikom na "Marakani", tako da u ovom potezu nema iznenađenja. Bilo je samo pitanje tajminga.

Teško je očekivati da će Drkušić igrati u Norveškoj bez takmičarske utakmice za crveno-bele, do revanša bi već imao sedam treniga i jednu utakmicu. Dolaskom Drkušića, srpski šampion može posle plej-ofa za UEFA Ligu šampiona da proda Nasera Đigu, za koga još uvek stoji ponuda iz Premijer lige i Čempionšipa.