Superliga Srbije

Trener Goran Stanić i kapiten Čukaričkog Marko Docić saglasni: Imamo šta da pokažemo protiv Zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 18:45
Goran Stanić, trener Čukaričkog MN Press
Goran Stanić, trener Čukaričkog

Umesto na Banovom brdu, Čukarički će sutra ugostiti od 20.00 časova Crvenu zvezdu u Pančevu na stadionu Železničara. Nije baš da se "brđanima" igralo na tuđem terenu, ali je Zajednica Superlige tako odlučila, zbog nešto lošijeg kvaliteta terena belo-crnih.

U svakom slučaju nisu imali sada fudbaleri Čukaričkog mnogo vremena da razmišljaju o tome što će umsto na Brdu igrati u Pančevu na veštačkoj podlozi, već su morali brzo da se prilagode novonastaloj situaciji. Čukarički je dobro otvorio sezonu, skupio je deset bodova, baš kao i Crvena zvezda ima tri pobede i remi. 

Ulaznice od 500 dinara 

Ulaznice za meč petog kola Super lige Srbije između Čukaričkog i Crvene zvezde, koji će biti odigran u četvrtak 15. avgusta na stadionu Železničara u Pančevu prodavaće se na biletarnicama „Tiketlajna“ u TC Novi Merkator na Novom Beogradu, kao i na dan utakmice na blagajnama stadiona FK Železničar u Pančevu, od 10 časova do početka meča.

Štampano je 1.150 ulaznica za sektor „Istok“ po ceni od 500 dinara, kao i 900 ulaznica za sektor „zapad“ po ceni od 600 dinara.

Kada su u pitanju utakmice ove dva kluba znao je Čukarički da iznenadi, istina uglavnom na domaćem terenu, a to se upravo desilo prošle godine, kada su belo-crni u jesenjem delu sezone slavili protiv Crvene zvezde sa 2:1.

Od tada se tim "brđana" mnogo promenio, pa čak i od starta sezone. Otišao je najbolji mladi igrač Igor Miladinović, a njegovim stopama će i Stefan Kovač. To znači da će belo-crni, menjati u veznom redu. Docić i Sisoko ostaju zadnji vezni po krilima bi trebalo da dejstvuju Ivanović i novajlija sa Kipra, dok će u tom slučaju Tufegdžić igrati iza Mela ili Cvetkovića. Ipak, postoji mogućnost i da Stanić izvede nešto defanzivniji sastav.  

"U dobrom smo raspoloženju, osvojili smo deset od 12 mogućih bodova na startu šampionata. Sa time smo zadovoljni, ali sada razmišljamo samo o duelu protiv Crvene zvezde. Svakako da nam je lakše zbog dosadašnjeg bodovnog učinka, ali svi mi želimo da nastavimo u istom ritmu", istaakao je je Marko Docić, kapiten tima.

MN Press

Maarko Docić, kapiten Čukaričkog

Veštački teren može da bude problem za belo-crne, jer zahteva mnogo bržu igru što je potvrdio i kapiten.

"Očekuje nas izuzetno zahtevna utakmica protiv šampiona. Sigurno je da i mi u tom meču imamo šta da pokažemo. Činjenica je da ćemo igrati na terenu sa veštačkom travom, koja zahteva dosta bržu igru. Na tako dobrom terenu naša želja je da se pre svega nadigravamo sa Crvenom zvezdom".

Kapiten Brđana istakao je kolektiv Čukaričkog kao najveći adut, ne samo za predstojeći meč protiv crveno-belih.

"Ponavljam, dobar početak nam je doneo dosta na polju samopouzdanja. Naša prednost bi mogla da bude činjenica da rival još nije na vrhuncu forme. Doveli su izuzetno kvalitetna pojačanja, ali im je potrebno vreme za uigravanje, treba to sve uklopiti. Ne bih izdvajao bilo koga od pojedinaca u našem sastavu, treba da radimo ono što smo u prva četiri kola. Naš najveći adut mora da bude timska igra, to nam je do sada donosilo rezultate, ekipa je pre svakog pojedinca".

 

Sa mišljenjem kapitena Docića složio se i šef stručnog štaba Goran Stanić.

"Sigurno je da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Voleli bismo da se utakmica igra na našem stadionu, ali je Zajednica Superlige tako odlučila i na nama je da ispoštujemo tu odluku. I mi i Crvena zvezda smo u prva četiri kola uzeli po deset bodova. Ipak, zna se ko je favorit u ovom duelu. To ne umanjuje našu želju, na nama je da se nadigravamo i da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Kao što je kapiten rekao, naš rival je još u fazi uigravanja, to bi mogla da bude naša šansa", rekao je Goran Stanić, trener Čukaričkog.

Šef struke Brđana nije želeo da priča o pojedincima, ali je istakao da ima kadrovskih problema oko sastava tima.

"Imamo određenih kadrovskih problema, videćemo ko će od momaka biti potpuno spreman za derbi meč protiv Crvene zvezde. Čukarički ima široku klupu i sigurno je da za svakoga imamo spremne zamene", naglasio je Stanić.