Superliga Srbije

Ivan Radovanović nije više trener Jedinstva sa Uba: Četiri poraza, pa otkaz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2024 08:50
Ivan Radovanović, smenjeni trener FK Jedinstvo Ub MN Press
Ivan Radovanović, smenjeni trener FK Jedinstvo Ub

Čuvena trenerska vrteška u Mozzart Bet Superligi Srbije zbacila je ovog leta sa klupe već dvojucu fudbalskih stručnjaka, jer je posle Dejana Joksimovića u Mladosti iz Lučana, pre završetka ugovora, bez posla ostao i Ivan Radovanović iz Jedinstva sa Uba. 

Otkaz je došao posle samo četiri prvenstvena kola i isto toliko poraza debitanta u najvišem rangu takmičenja. Radovanović i njegovi izabranici prvo su "stradali" protiv branioca titule, Crvene zvezde, na stadionu "Rajko Mitić" (4:0), a onda ih je kod kuće savladao i večiti rival crveno-belih Partizan (0:4).

Ubljani su potom izgubili utakmicu na terenu lučanske Mladosti (2:1), da bi nezadovoljna uprava, predvođena još aktivnim čuvenim fudbalerom Nemanjom Matićem, reagovala posle bodovne nule u domaćinskom duelu sa Železničarom (0:1).

Čeka se samo zvanična potvrda kluba, ujedno i informacija o tome ko će naslediiti bivšeg igrača Jedinstva, duge karijere u Italiji, gde je u brojnim klubovima proveo ceo fudbalski vek u kopačkama, posle odlaska iz Partizana. 

Ekipu je do sada formalno vodio Slaven Kovačević, a zapravo je to činio nekadašnji vezista, koji još nema trenersku A licencu. Nije ga spasilo ni to što je Jedinstvom prošle sezone, kao igrač, ostvario istorijski plasman u SLS: