Superliga Srbije

Lalatović preuzeo Mladost iz Lučana za TV Arena sport ističe: Da je lako ne bi pripalo meni, cilj je da budemo među osam

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

12.08.2024 14:13
Nenad Lalatović, novi trener Lučanaca MN Press
Nenad Lalatović, novi trener Lučanaca

Mladost ima novog trenera. Nenad Lalatović preuzeo je pomenuti klub posle odlaska Dejana Joksimovića. Imali su u Lučanci i ranije želju da im se priključi sad već iskusni superligaški terener i to im se ovog leta ostvarilo. 

Nenad Lalatović, posle Crvene zvezde, Vojvodine, Voždovca, Čukaričkog, Radničkog iz Niša, Mladost GAT, Proletera, Borca, Napretka, Spartaka, u narednih godinu dana vodiće i lučansku Mladost.

"Imao sam još dve ponude pre početka sezone, ali nisam ih prihvatilo. U pitanju su domaći supeerligaši. Ne bih ih imenovao zbog njihovih trenera. Nisam želeo bilo šta da radim. Neško mi je sada pozvao i dogovorili smo se za pet minuta. Ovo je treći put pokušaj da uspostavimo saradnju i tek sada smo se dogovorili. Znam ovaj tim, većinu igrača poznajem. Da je nešto lako, sigurno ne bi pripalo meni", kroz osmeh je rekao Lalatović. 

Čaka vas prilično težak posao, već ovog vikedna gostujete Novom Pazaru? 

"Imamo sad  odmah "vruć krompir" idemo Pazaru, zatim sledi Čukarički, pa TSC. Najviše sam došao u Mladost jer poštujem Neška, veliki smo prijatelji. Sada nam predstoji ozbiljan posao. Kao što sam rekao većinu igrača sam trenirao, tu su Bojić, Varjačić, Andrić.. Sad samo da pronađemo dva kvalitetna bonus, da počeno da pobeđujemno i budemo u prvih osam ekipa".

Volite ovakve izazove, i sami ste rekli da nikada niste došli na "lako", uvek kad se "gaasi požar"?

"Nadam se da će i meni jednom pripasti to "lako".

Pratili ste dešavanja u Superligi, iako niste radili?

"Jesam. Dopada mi se kako trenutno liga izgleda, tebalo bi da još izjednačenija, da svako svakoga može da pobedi,. Bilo bi bolje, neizvesnije. U svakom slučaju, čeka nas teška sezona, ali verujem da možemo među osam najboljih", jasna je Lalatović.