Superliga Srbije

Uspavanka u prvom - VAR, kiša patika i crveni karton u drugom: Partizan iz Zaječara nosi bod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 22:05
Fudbaleri Partizana i IMT u duelu MN Press
Fudbaleri Partizana i IMT u duelu

Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno rezultatom 0:0 sa IMT u Zaječaru i tako prvi put "prosuli" bodove otpočetka Mozzart bet Superligi Srbije u četvrtom kolu. Iako nije delovalo tako po prvom sudijskom zvižduku, videli smo mnoštvo uzbudljivih situacija - VAR proveru koja je promenila meč, crveni karton šefu struke crno-belih Aleksandru Stanojeviću i pomalo komičan bunt navijača... 

Utakmica u prvom delu je bila prava uspavanka. Nismo videli nijednu, i to baš nijednu šansu crno-belih. Nekoliko puta je Bibars Natho pokušavao da razigrava svoje saigrače loptama poslatim u prostor, ali je retko ko uspevao da ih pokupi. 

Zapravo, kada se zbroji prvih 45. minuta, IMT je bio opasniji rival. Negde oko 30. minuta, Alen Stevanović se oprobao, ali nije savladao Aleksandra Jovanovića jer loše zahvatio loptu glavom. 

Potom je dva minuta kasnije, Aleksandar Lutovac ozbiljno zapretio. Izašao je jedan na jedan sa golmanom "parnog valjka", pretrčao Svetozara Markovića, ali je čuvar mreže bio stamen i pripremljen, tako da je odbranio u najizgledniju priliku ovog dela igre. 

Praktično uspavana je publika u Zaječaru dočekala nastavak, tako da je rešila sebi napraviti zabavu. Kako se začuo zvižduk sudije, tako je Partizan pokušao da zapreti preko Gajasa Zahida, ali Norvežanin nije uputio precizan šut i bio je izblokiran. Dok je Natho pokušavao izvesti korner, navijači "parnog valjka" su iza gola bacili gomilu patika na teren i nisu prestali čitavih nekoliko minuta sa kišom obuće u znak nekakvog bunta (valjda)...

Po ulasku Ibrahima Zubairua (koji se našao na terenu umesto mlakog Grimalda) postalo je očito da prisustvo igrača iz Gane na terenu podiže energiju. Odmah je pripretio glavom kada se našao na terenu, a potom i imao jedno vrlo nezgodno utrčavanje.

Međutim, i IMT je odgovarao je buđenje Partizana, tako da je Lutovac još jednom iskoristio svoju brzinu kako bi pobegao odbrani Aleksandra Jovanovića. Bio je sam pred stamenim golmanom, ali ga je Marković u poslednjoj sekundi sustigao, i uklizao pri udarcu. 

Nastavilo se sa boljim tempom u drugom delu, a prvu sledeću šansu je imao Đorđe Jovanović, koji je preuranjeno udario loptu glavom umesto da se orijentisao u prostoru i video da Zubairu iza njega ima znatno bolju poziciju. 

Potom se i Natho oprobao udarcem sa distance, ali ništa nije htelo da uđe u Belićev gol. Sa druge strane, u 72. minutu je Krstić, kapiten "traktorisa" vrlo lako mogao doneti prednost svom timu. Stevanović je prosledio loptu u šesnesterac, a tamo je Jurčević intervenisao. Na odbitak je naleteo pomenuti fudbaler i pucao sa penala, ali je Jovanović po ko zna koji put spasao Partizan. 

 

Sve je vuklo na remi, ali je onda nastala prava "žurka" u Zaječaru. Pre čitavog haosa, Partizanov Slovenac se našao sam na levom boku, dobio nešto višu loptu koju je dobro zahvatio i savladao Belića. Ipak, na gol liniji se nioutda stvorio Konstationov i glavom golmanski intervenisao umesto svog čuvara mreže. 

Već u sledećm napadu, "parni valjak" je privremeno poveo. Gol je postigao Ksander Severina, uz odbitak pri prodoru na desnoj strani. Međutim, najavljena je VAR promena što je izazvalo burnu reakciju klupe Aleksandra Stanojevića. Šef struke crno-belih je dobio crveni karton, a ispostavilo se da je u začetku akcije, Marković igrao rukom pri prijemu lopte na grudi, tako da je pogodak poništen. 

Do kraja utakmice nije viđeno više uzbuđenja, tako da su ekipe uzele po bod; zlata vredan za jedne, a vrlo zabrinjavajuć za druge... Crno-beli imaju deset poena, dok je ovo IMT bio drugi. 

U drugom okršaju od 20.00 časova, Vojvodina je poražena od TSC rezultatom 1:3 (0:0). Golove za tim iz Bačke Topole postizali su  Aleksa Pejić (36) i Aleksandar Ćirković (45) i Bence Sos (90+6) dok je strelac za Novosađane bio Mihailo Ivanović (57). 

IMT - Partizan 0:0

Zaječar

Stadion: Kraljevica

Sudija: Marko Ivković

IMT (4-2-3-1):  Belić – Bastaja (od 63. Glišić), Batis, Popović, Konstantinov (od 90+5. Jović) – Krstić, Zulfić – Terzić (od 78. Radočaj), Kurt, Lutovac (od 90+6. Jevtović)- Popović

Partizan (4-2-3-1): A. Jovanović – Đurđević (od 46. Lazarević), Marković, Mujakić, Antić (od 46. Jurčević) – Ovusu, Zahid (od 62. Nikolić) – Grimaldo (od 46. Zubairu), Natho, Trifunović – Đ.Jovanović (od 75. Severina).

Mozzart Bet Superliga Srbije, 4. kolo 

petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (0:1)
/Melo 11, Docić 90+5 - Kahvić 55/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1) 
/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 - Karaklajić 7/ 

subota

Spartak ŽK - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Todorovski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:0)
/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Puma Rodrigez 86 - Adešina 51/

Mladost - Tekstilac 1:2 (0:1)
/Bojić 84 - Davidović 4, 55/

nedelja

Jedinstvo - Železničar 0:1 (0:1)
/Knežević 37/

IMT - Partizan 0:0

Vojvodina - TSC 1:3 (0:2)
/Pejić 36, Ćirković 45, Sos 90+6 - Ivanović 57/

 

Standings provided by Sofascore