Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga Srbije na TV Arena sport: Partizan "leči" evropske rane u Zaječaru protiv IMT-a, derbi u Bačkoj Topoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.08.2024 12:25
Fudbaleri Partizana igraju danas u Zaječaru MN Press
Fudbaleri Partizana igraju danas u Zaječaru

Posle još jednog lošeg izdanja na evropskoj sceni, pokušaće Partizan da popravi utisak u domaćem prvenstvu. Za sada su crno-beli jedini tim sa učinkom od tri pobede iz isto toliko mečeva, a danas im se pruža prilika da protiv IMT-a, nastave tamo gde su stali prošle nedelje. 

 

 

Prvi put crno-beli će igrati na novom stadionu u Zaječaru, koji će ove sezone biti domći teren za fudbalere IMT-a. 
"Traktoristi" su iz dve odigrane utakmice zabeležili jedan remi i to u prošlom kolu protiv Napretka u gostima, dok su na startu sezone poraženi od TSC-a. Utakmica sa Radničkim 1923 odložena je zbog obaveza Kragujevčana u Evropi. 

Do sada su se Partizan i IMT sastajali dva puta minule sezone i u oba meča slavili su crno-beli. Bez obzira što je tim iz Humske favorit u ovom duelu, trener Aleksandar Stanojević ne želi nikako da upisuje bodove pre vremena. 

 

 

"Igramo u Zaječaru na jednom lepom stadionu, nadamo se da će doći dosta publike da nas podrži. Kadrovska situacija je dobra, imamo malo problema sa Saldanjom. Moramo nešto da promenimo, s obzirom da igramo na dva fronta, ne želimo da odlažemo utakmice. Očekujemo dobru utakmicu protiv nadahnute ekipe koja igra sa dosta intenziteta. Ima dosta naših igrača koji igraju tamo, nadam se da će navijači uživati. Gledao sam njihove utakmice protiv nas prošle sezone, upoznat sa njihovim igračima, trenerom. Što se mene tiče, mi smo se spremili za sve detalje. Odmah posle Lugana radili smo pripremu za IMT. Lutovac je uvek opasan, Terzić je bio kod nas. Desna strana je dosta pokretljiva, imaju dosta mladih igrača. Tu je i Alen Stevanović koji je u zrelim godinama. Imaju dosta mladu ekipu. Špic je 2005. godište. Poletna mlada ekipa sa trenerom koji  je osvojio Omladinsku ligu, imaju produkt iz svoje škole. Spremni smo na sve situacije", rekao je Aleksandar Stanojević, trener Partizana.

Derbi kola igra se u Bačkoj Topoli, gde će Vojvodina biti domaćin TSC-u na njihovom terenu. Obe ekipe imaju problema na startu sezone. Novosađani su posle iscrpljujućeg meča sa Ajaksom poraženi od Čukaričkog u minulom kolu, dok je TSC igrao nerešeno 0:0 pred domaćom publikom sa Spartakom.

Obe ekipe žele da zadrže korak za vodećim timovima, pa se može očekivati borbena utakmica od prvog minuta. 

Železničar gostuje Jedinstvu, za sada su Ubljani jednin tim bez boda u elitnom društvu, pa će pokušaati da pred domaćim navijačima dođu do istorijske pobede u elitnom rangu. 

 

 

Sa druge strane Železničar je odlično počeo sezonu pobedom protiv Radničkog 1923, onda je usledio remi na domaćem terenu protiv Napretka i poraz od Partizana u Humskoj. 

Trener Marko Savić ne može da računa na najboljeg strelca Lazara Romanića koji je "pocrveneo" u Humskoj. 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 4. kolo 

petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (0:1)
/Melo 11, Docić 90+5 - Kahvić 55/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1) 
/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 - Karaklajić 7/ 

subota

Spartak ŽK - Radnički 1923 1:0 (1:0)
/Todorovski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:0)
/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Puma Rodrigez 86 - Adešina 51/

Mladost - Tekstilac 1:2 (0:1)
/Bojić 84 - Davidović 4, 55/

nedelja

Jedinstvo - Železničar 18.00 (Arenasport)
IMT - Partizan 20.00 (A1P)
Vojvodina - TSC 20.00 (Arenasport)