Superliga Srbije

Davidović pogađao za istoriju Tekstilca, Todoroski doneo pobedu Spartaku protiv Radničkog 1923

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.08.2024 21:58
Andrej Todoroski, strelac vodećeg gola za Spartak MN Press
Andrej Todoroski, strelac vodećeg gola za Spartak

Tesktilac je zabeležio, prvu, istorijsku pobedu u Superligi Srbije. Posle tri vezana poraza na startu sezone, ekipa iz Odžaka upisala je i prva tri boda.

Junak utakmice protiv Lučanaca na stadionu "Radomir Antić" bio je Ivan Davidović, dvostruki strelac za debitanta u Superligi. Petar Bojić vratio je nadu Lučancima golom u fiinišu meča, ali su gosti odleli. Na kraju Mladost - Tekstilac 1:2.

 

 

Tekstilac je rano došao do prednosti protiv Mladosti. Iskoristi su gosti, neopreznost u odbrani domaćeg tima i već u 5. minutu su stigli do prednosti.

Brzo su igrači Tekstilca iz faze odbrane došli u napad. Loptu je prihvatio Ivan Davidović na osamnaest metara, usledio je precizno šut i lopta je završila iza leđa Saše Stamenkovića.

Zekić je mogao da duplira prednost gostiju u 19. minutu, ipak, ovoga puta je golman Mladosti dobro reagovao.

Do kraja prvog dela meča nije bilo priilika, imali su Lučanci veći posed, ipak, nisu uspevali da pronađu prvu akciju kojom bi "matirali" golmana Tekstilca.

Očekivalo se da će Mladost na startu drugog dela krenuti agresivnije ka golu Tesktilca, umesto toga usledio je pogodak na drugoj strani. 

Davidović je u 55. minutu povisio pogodio za 0:2. Posle greške u odbrani Mladosti, lopta je došla do Ukačukua, koji je sa ivice petetca na levoj strani, poslao povrtni pas do Davidovića. Takav poklon pomenuti igrač prihvatio je oberučke i po drugi put matirao Stamenkovića - 0:2.

Pokušo je trener Joksimović, izmenama da "razmrda" tim Mladosti, pa su sredinom drugog dela igre ušli Bojić i Ndaje, međutim to nije dalo rezultata,dok je Zekić na drugoj strani imao šansu u 70. minutu. Imali su sreću domaći, jer je lopta otišla malo pored stative.

Kada se činilo da Tekstilac već može da slavi, iskusni Petar Bojić vratio je nadu Lučancima. Fantastično je ofanzivni vezista prihvatio lopotu na osamnaest metara, a zatim je snažno šutirao. Ispružio se golman Tekstilca, međutim ništa nije mogao. Lopta je završila u donjem desnom uglu -1:2.

U narednom kolu Mladost igra u Novom Pazaru, dok će Tekstilac ugostiti Jedinstvo. 

 

 

Na severu Bačke u Senti, Spartak je ugostio ovogodišnjeg učesnika kfalifikacija Lige konferencije, Radnički 1923. Čini se da se Kragujevčani još uvek nisu oporavili od ispadanja sa evropske scene, što su Subotičani znači da iskoriste.

Publika se u Senti još nije smestila na svoja mesta, a domaćin je već poveo. Loptu je u drugom minutu na skraćeni korner namestio Andrej Todoroski. Očekivali su Kragujevčani da će uputiti centaršut fudbler Spartaka, ali je on šutirao direktno na gol. Golman Milošević, samo je pogledom ispratio loptu u mrežu.

Šanse su do kraja prvog dela imali na strani domaćih Todorosiki i Mijić sa druge strane Sali u dva navrata.

Nastavk utakmice doneo je nešto agresivniju igru Kragujevčana, a dobru šansu ne koristi Evandro, tačnije šutirao je visoko preko gola. Imali su gosti iz Kragujevca veći posed lopte, preko 60 odsto, ali lopta nije htela u mrežu Spartaka. 

U narednom kolu Spartak igra protiv Napretka u gostima, dok će Kragujevčani u Gornjem Milanovcu ugostiti Vojvodinu.

 

Mozzart Bet Superliga Srbije, 4. kolo

petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (0:1)

/Melo 11, Docić 90+5 - Kahvić 55/

Radnički Niš - Napredak 3:1 (2:1)

/Bosić 27, Ilić 45, Nišić 67 - Karaklajić 7/

subota

Spartak ŽK - Radnički 1923 1:0 (1:0)

/Todoroski 2/

Crvena zvezda - Novi Pazar 4:1 (1:0)

/Seol 9, Duarte 60, Elšnik 80, Rodrigez 86 - Opara 51/

Mladost - Tekstilac 1:2 (0:1)

/Bojić 84 - Davidović 5,55/

nedelja

Jedinstvo - Železničar 18.00 (Arenasport)

IMT - Partizan 20.00 (A1P)

Vojvodina - TSC 20.00 (Arenasport)

 

Пласман обезедио Sofascore