Superliga Srbije

Čukarički napravio još jedan transfer, Igor Miladinović u Sent Etjenu

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

09.08.2024 21:09
Igor Miladinović, mladi fudbaleri Čukaričkog MN Press
Igor Miladinović, mladi fudbaleri Čukaričkog

Još jedan veliki izlazni transfer ostvario je Čukarički, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Igor Miladinović potpisao je ugovor na četiri godine sa francuskim Sent Etjenom.

Ovo je prvi transfer koji su Brđani ostvarili u francusku Ligu 1, a radi se o slavnom klubu, koji je deset puta bio i šampion ove zemlje.

 

 

Miladinović je produkt Omladinske škole Čukaričkog, u koju je došao kao vrlo mlad, a prošao je gotovo sve mlađe kategorije. Vrlo rano je, kao jedan od najvećih talenata kluba, debitovao za prvi tim još 15. maja 2022. godine u pobedi protiv Vojvodine u Novom Sadu (3:0).

Od tada, stariji od braće Miladinović u belo-crnom dresu odigrao je 60 utakmica, postigao je 12 golova. Igor je prošle godine proglašen i za najboljeg mladog igrača Superlige Srbije, a bio je i najbolji pojedinac u februaru mesecu u elitnom srpskom takmičenju.

 

 

"Pre svega, želeo bih da se zahvalim svima u Čukaričkom, od direktora, stručnog štaba, svim trenerima sa kojima sam imao priliku da radim, saigračima, zaposlenima. U ovom klubu sam stekao afirmaciju i uvek ću se vraćati na Banovo brdo, bodriti i pratiti moj Čukarički. Proveo sam tu prelepih osam godina, stekao mnogo prijatelja i to ostaje za ceo život. Želeo sam u neku od liga velike petorke i smatram da sam napravio odličan izbor. Sent Etjen je klub slavne tradicije, u kojem su i igrači sa ovim prostora ostavili veliki trag. Želim da krenem njihovim stopama, a preda mnom je naporan rad. Željan sam dokazivanja i igranja fudbala na ovom nivou" istakao je Igor Miladinović, najbolji mladi igrač Superlige Srbije za sezonu 2023/24.