Superliga Srbije

Čukarički odneo čitav plen iz Zaječara: OFK bio na pragu boda do 95. minuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.08.2024 20:01
Šansa Stefana Kovača u prvom delu igre MN Press
Šansa Stefana Kovača u prvom delu igre

Fudbaleri Čukaričkog savladali su OFK Beograd na gostovanju u Zaječaru rezultatom 2:1 (1:0).  Iza nas je arhivirana utakmica četvrtog kola Mozzart Bet Superlige Srbije koja je sa sobom donela mnoštvo uzbuđenja i najavila da Karaburci mogu daleko više od "borbe za opstanak" koju Simo Krunić, strateg ekipe, stalno pominje, ali i da je Čukarički ponovo glavni konkurent za mestu koje vodi u Evropu. 

Golove za Čukarički postigli su Vinisijus Melo u 11., odnosno Marko Docić u 90+5. minutu, a privremeno poravnanje je doneo Aleksandar Kahvić u 55 minutu, tek sedam minuta nakon što je promašio udarac sa bele tačke. Takođe, zabrinjavajuća okolnost za OFK je što su Ebenezer Anan i Edmond Ado imali probleme sa povredom. Na kraju je drugopomenuti bio prinuđen da izađe iz igre, a dalje informacije se čekaju.

Početak utakmice je otpočeo u znaku Čukaričkog. Već u 11. minutu je Vinisijus Melo glavom doneo prednost svom timu usled neshvatljive konfuzije u odbrani "romantičara", na odličnu asistenciju Lazara Tufegdžića.

Fudbaleri OFK Beograda su evidentno bili u šoku od rano primljenog pogotka, tako da se Stefan Kovač našao u prilici da poveća vođstvo samo četiri minuta kasnije, ali je Đermanović ovaj put bio spreman i uspeo je da izblokira udarac. 

Prvu šansu, plavo-beli su imali preko Nikole Mituljikića koji je uspeo da zahvati loptu na centaršutu Slobodana Stanojlovića, ali je pogodio samo stativu. OFK se malo konsolidovao, tako da je razigrani Ebenezer Anan po levom boku ostavio odličnu povratnu loptu za Stanojlovića, ali je ovaj bio previše neprecizan. 

Mogli su Beograđani sami sebe kazniti za ove propuste. Nikola Vujadinović je kao poslednji igrač na svojoj polovini izgubio loptu u duelu sa Kovačom - ovaj je išao sam na gol Balše Popovića, ali je promašio stopostotnu šansu i tako ostavio nadu "romantičarima" da mogu do izjednačenja. 

Do kraja poluvremena smo videli još jednu kombinaciju Anana, ali je ovaj put egzekutor bio Mituljikić. Mladi fudbaler Crvene zvezde je ponovo bio neprecizan na samo 3-4 metra od gola, a samo tri minuta kasnije, isto je ponovio i Vukićević, ali sa ivice kaznenog prostora. 

OFK Beograd je želeo izjednačenje, tako da je nastavio sa stečenom inicijativom u drugom delu. Do tada neprimetni Aleksandar Kahvić je dobio priliku da sa bele tačke donese prednost svom timu. Nikola Stanković je pao na varku Ebenezera Anana i pokosio ga po nogama u kaznenom prostoru, što je dovelo do velike šanse za plavo-bele, koju, iznenađujuće, najbolji strelac kluba nije iskoristio. 

Igra je ponovo tekla, i samo sedam minuta je trebalo Begrađanima da stignu do dugočekanog poravnanja. Nikola Mituljikić je probio po levoj strani i uputio vanredno precizan centaršut sa levog boka, koji je Kahvić spremno dočekao, i smestio loptu iza leđa golmana Lazara Kaličanina glavom iz prilično nezgodne pozicije. 

Utakmica nije utihnula, tako da je u 60. miuntu Stanojlović ozbiljno zapretio Čuki iz kornera, dok je Ivanović na drugoj strani naterao Popovića da izbacio prilično nezgodan udarac u stranu. 

Ipak u 72. minutu, Aleksandar Paločević je dobio priliku da potpuno preokrene utakmicu, kada je iz slobodnog udarca uputio šut u malu mrežu, ali ju je Kaličanin praktično izvadio iz mreže. Tek 180 sekundi kasnije, Anan je pokušao sa ivice kaznenog prostora da pogodi rašlje, ali je prebacio okvir gola. 

 

Čukarički se borio za goli život u tim trenucima, ali je onda odjednom pokazao znake života, kada je Kovač uspeo da postigne pogodak ali se za pola koraka našao u ofsajdu, te je rezultat ostao nepromenjen. Čuka je preuzela inicijativu, ali nije uspevala da je konkretizuje - makar ne do završnih sekundi. 

Poslednju priliku na meču iz igre, imao je Mihajlo Cvetković, koji je dobio pas pred praktično praznom mrežom OFK, i uspeo je da uputi udarac, ali je Popović magično izdigao i neverovatno odbranio nebranjen gol, ali ipak poklekao je u nadoknadi. Igrao se 94. minut, kada je Vujadinović nesmotreno oborio Miladinovića u šesnestercu, a kontakt je okarakterisan kao dovoljan za pena. Docić ga je izveo, a Balšina stamena odbrana je konačno bila savladana za konačnih 2:1. 

Do kraja utakmice nije bilo vremena za promene, tako da je OFK prvi put poražen u Superligi Srbije, dok je Čuka ostala među nepobeđene četiri ekipe domaćeg šampionata. 

Mozzart Bet Superliga Srbije

Petak

OFK Beograd - Čukarički 1:2 (0:1)
/Melo 11, Docić 90+5 - Kahvić 55/

Radnički Niš - Napredak 20.00 (A1P)

Subota

Spartak ŽK - Radnički 1923 20.00 (Arenasport)
Crvena zvezda - Novi Pazar 20.00 (AP1)
Mladost - Tekstilac 20.00 (Arenasport)

Nedelja

Jedinstvo - Železničar 18.00 (Arenasport)
IMT - Partizan 20.00 (A1P)
Vojvodina - TSC 20.00 (Arenasport)

 

Standings provided by Sofascore