Superliga Srbije

Zvezda pozajmila Čukaričkom mladog Uroša Kabića

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

08.08.2024 14:25
Uroš Kabić se preslio na Banovo brdo MN Press
Uroš Kabić se preslio na Banovo brdo

Čukarički je angažovao još jedno pojačanje - na pozajmicu do kraja sezone iz Crvene zvezde stigao je nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Uroš Kabić.

Pre godinu dana Kabić je u transferu vrednom 800.000 evra stigao iz Vojvodine u Crvenu zvezdu potpisujući četvorogodišnji ugovor. Posle petz mečeva pozajmljen je Torinu, ali ni po povratku iz Italije nije se nametnuo treneru Vladanu Milojeviću.

"Još kad sam počeo sa seniorskim fudbalom, Čukarički mi se svideo kao klub. Dopao mi se sistem funkcionisanja i filozofija forsiranja mladih igrača. Došao sam ovde sa dobrom ambicijom i sa željom da napredujem, da pomognem klubu da izbori Evropu. Kad god sam ovde dolazio, posebno ranije sa Vojvodinom, uvek su ovde bili vrlo teški i neizvesni mečevi. Iskreno, baš sam se uželeo fudbala, raduje me svaki minut koji ću dobiti na terenu. Nisam se naigrao prošle godine, bio sam na pozajmici u Torinu, sa ove distance možda je to u ovom trenutku preveliki korak za mene, ali bilo je prelepo iskustvo. U Čukaričkom poznajem gotovo 90 odsto igrača od ranije, neće biti nikakvih problema sa uklapanjem", kazao je Uroš Kabić, po potpisivanju ugovora o pozajmici sa belo-crnima.

 

 

Kabić je u Čukaričkom zadužio dres sa brojem 70, a imaće pravo nastupa već u duelu četvrtog kola Mozzart Bet Superlige protiv OFK Beograda u Zaječaru.