Superliga Srbije

Napredovali smo, treba nam dobar rezultat za podizanje samopouzdanja: Stanojević pred meč protiv Lugana

komentari (0)

Izvor: Tanjug

07.08.2024 13:42
Trener Partizana Aleksandar Stanojević MN Press
Trener Partizana Aleksandar Stanojević

Trener fudbalera Partizana, Aleksandar Stanojević izjavio je da je njegovom timu potreban dobar rezultat protiv Lugana u prvoj utakmici 3. kola kvaliifkacija za Ligu Evrope, kako bi igrači podigli samopouzdanje posle eliminacije od Dinamo Kijeva.

Tim iz Humske će u četvrtak od 20.00 časova (TV Arena 1 Premium) na svom terenu ugostiti švajcarski tim, a srpski vicešampion ga dočekuje nakon pobede protiv Železničara iz Pančeva u okviru Mozazrt Bet Superlige.

"Novi dvomeč sa željom da probamo da izborimo grupnu fazu u Evropi. Nismo se dobro pokazali u prošlom dvomeču, bili smo loši. Očekuje nas teška utakmica, nadam se najboljem. Spremno dočekujemo meč sa Luganom. To je uigran tim, vrlo pokretljiv koji napada na tazne načine. Biće za nas više prostora, svesni smo da nas čeka teška utakmica, pošto se nalaze u dobroj formi", izjavio je pred ovaj duel Stanojević.

Šef stručnog štaba crno-belih je konstataovao da se u igri njegovog tima vidi napredak u odnosu na dvomeč sa Dinamom iz Kijeva.

 

 

"Napredovali smo u nekim segmentima, zadovoljan sam izdanjima u domaćem prvenstvu, izvukli smo pouke. Potreban nam je dobar rezultat u Evropi da bismo podigli samopouzdanje", ocenio je Stanojević i dodao:

"Ova ekipa ima dobre igrače, ali nema dobar tim. Pokušavam da napravim dodatnu selekciju. Moj zadatak je da napravimo tim, nemamo vremena, ali to je trenutna realnost. Nekad ne možete da izvedete najbolji tim, imate mnogo faktora. Potrebno mi je vreme, tim mora da ima karakter pobednika."

Fudbaler Partizana Gijas Zahid rekao je da on i njegovi saigrači podižu formu i istakao da ekipa hoće da napravi dobar rezultat u svim takmičenjima.

​​​​​"Očekuje nas teška utakmica, ali želimo da nešto -napravimo u Evropi. Saigrači i ja pokušavamo da dostignemo visok nivo, svaka utakmica ima isti značaj, hoćemo da postignemo dobre rezultate u domaćoj ligi i Evropi", naveo je Zahid.