Superliga Srbije

(VIDEO) Partizan zalečio evropske rane i preuzeo čelo Superlige: Pančevci pali u Humskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.08.2024 21:53
Partizan slavi pobedu u Humskoj MN Press
Partizan slavi pobedu u Humskoj

Posle još jednog debakla na međunarodnoj sceni, fudbaleri Partizana vratili su se na pobednički kolosek. Pred malobrojnom publikom u Humskoj, slavili su protiv Železničara u 3. kolu Superlige Srbije i košmaran dvomeč sa Dinamom u Evropi, prema svemu sudeći, već zaboravili - 2:0 (2:0).

Iako su crno-beli imali periode slabije igre, Partizan je pružio mnogo bolju partiju večeras nego protiv Ukrajinaca. Naravno, najvećim delom i zbog razlike u kvalitetu rivala. Kapitalnu prednost postavili su u prvom poluvremenu golovima Jovanovića i Markovića, da bi boljom i konkretnijom igrom u nastavku, bez većih problema zadržali vođstvo do kraja.

Sa druge strane, posle više nego dobrog izdanja u prva dva kola, Pančevci su došli u Humsku sa namerom da se nadigravaju. Videlo se to najviše tokom prvog poluvremena, kada su imali nekoliko povoljnih prilika. Umeli su gosti da pređu polovinu i u nastavku i da uz sporadične napade priprete crno-belima. Međutim, sve je to bilo nedovoljno dobro da bi se ozbiljnije ugrozio Jovanović, koji je i ovu utakmicu ostao nesavladan na golu "parnog valjka" (jedini u takmičenju).

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj borbi, uz nešto veću inicijativu Partizana, koji je za razliku od rivala, umeo da iskoristi praktično sve svoje šanse i temelje treće pobede u sezoni praktično postavi u uvodnom delu igre. Sve je počelo pogotkom Markovića nakon prekida u 12. minutu, da bi u nastavku poluvremena, Pančevci uspeli da uspostave kakav-takav ritam.

Umeli su gosti da iznenade crno-bele brzim akcijama po boku, kada su Jovanović i Romanić u dva navrata ozbiljno bacili čuvara mreže Partizana na muke, ali je srećom po malobrojnu publiku u Humskoj, Jovanović oba puta bio na visini zadatka.

Sa druge strane, nakon početnog gola, "parni valjak" se povukao, prepustio rivalima da pređu polovinu, da bi terensku inicijativu i konkretniju igru u napadu, uspeo da naplati u zaršnici poluvremena. Jovanović je bio najviši u skoku nakon centaršuta Antića, bio je to njegov treći pogodak u sezoni.

Nastavak susreta doneo nam je manje sadržajnu igru. Partizan je bio taj koji je držao konce igre u svojim rukama, dok je Železničar odolevao napadima rivala. Bio je to period utakmice kada nije bilo preterano velikih uzbuđenja. Stanojević je promešao karte, testirao druge igrače i pripremao se za Lugano, dok su crno-beli mirnom i staloženom igrom samo održavali razliku iz prvih 45 minuta.

U finišu utakmice, Pančevci su ostali bez Romanića, koji je dobio diretan crveni karton nakon oštrog uklizavanja. Uprkos igraču manje, Železničar je u nadoknadi mogao i do gola. Arijaga je skrivio penal, Grgić je preuzeo odgovornost, ali je Jovanović pročitao njegovu nameru i sačuvao mrežu Partizana i treću utakmicu u nizu.

Na kraju, zaslužena pobeda Partizana, koji je nakon kiksa Crvene zvezde, preuzeo čelo tabele sa stopostotnim učinkom posle tri kola.

Mozzart Bet Superliga, 3. kolo

petak

Napredak - IMT 1:1 (0:0)
/Terzić 65 - Šarić 90/

subota

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0

Mladost Lučani - Jedinstvo 2:1 (0:1)
/Pejović 52, Krsmanović 71 - Golubović 39/

Tekstilac - Crvena zvezda 0:4 (0:0)
/Milson 53, Endiaje 62, Elšnik 68, Duarte 82/

nedelja

TSC - Spartak 0:0

Partizan - Železničar 2:0 (2:0)
/Marković 12, Jovanović 39/

Čukarički - Vojvodina 20.00 (AP2)
Radnički 1923 - Radnički Niš 20.00 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore