Superliga Srbije

Crvena zvezda dugo tražila ključ za bravu Tekstilca, pa dala četiri laka i lepa "komada"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 21:51
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, zadovoljan ubedljivom pobedom MN Press
Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, zadovoljan ubedljivom pobedom

Crvena zvezda celo prvo poluvreme nije uspela da "otvori" Tekstilac, a onda je u drugom delu demostrirala silu i s laka četiri"komada" u mreži novog člana elitnog domaćeg fudbalskog društva osvojila sva tri boda na svom prvom gostovanju u nedavno započetoj sezoni Mozzart Bet Superlige Srbije - 0:4 (0:0). 

Neočekivano, prvi deo utakmice imao je prilično siromašan sadržaj i skroman ritam. A da to nije baš bilo direktna posledica lošeg terena na stadionu "Slavko Maletin Vava". Naočigled nekoliko hiljada, uglavnom, šampionovih navijača.

Prilično istumban sastav branioca titule pokazivao je elemente neuigranosti, dok je rival to koristio i izrazito defanzivnom taktikom kvario posao aspolutnog favorita iz Ljutice Bogdana, ne dozvoljavajući mu da priđe bliže prostoru Braća.

Imali su crveno-beli izuzetan posed lopte, pritiskali su nominalnog domaćina iz Odžaka, ali nisu dolazili u izuzetne prilike. Ivanić i Kanga su pucali s distance, iznad prečke, a u među oblake je loptu poslao i Endiaje, s tom razlikom što je on to učinio sa peterca. Autsajder je zapretio preko Đurića, posle kiksa protivničke odbrane, ali je Ilić bio na svom mestu.

U drugom delu meča stvari su legle na svoje mesto. Crveno-beli su odmah krenuli jako i odvažno po bodove, ređale su se šanse, a četiri su pretvorene u pogotke. Još su dva bila delo ovog leta dovedenih pojačanja, za dodatnu radost sportdskog sektora najtrofejnijeg srpskog kluba.  

Prvo je Felisio Milson bio na potrebnom mestu u 53. minutu, da u pravom trenutku dočeka odbitak posle pokušaja Ivanića, na kraju jedne baš duge akcije, a onda zatrese praznu mrežu. Pao je tada teret s leđa Milojevićevih izabranika. 

Zvezdinu prednost duplirao je Šerif Endiaje, pošto je glavom sjajno sproveo iza leđa golmana odličan centaršut Hvanga (62), za još jednu potvrdu sjajne forme na početku prvenstva, a u susret plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona.

I Elšnik je dao prvenac. Endijaje je upisao asistenciju posle duplog pasa sa slovenačkim vezistom, a novajlija iz bivše jugoslovenske republike upisao se, kao rezervista, u strelce malo vremena nakon što je posle mnogo peripetija zadužio opremu našeg kluba (68). 

Najzad, celu pričao zaključio je Duarte, u samom finišu prvog meča nakon neočekivanog remija sa ekipom lučanske Maldosti u prošlom kolu SLS. Brazilac je na fantastičan način primio dubinsku loptu In Bom Hvana, tražio prostor i u pravom trenutku poslao loptu iza leđa Braća.

 

 

 

 

 

Tekstilac - Crvene zvezda 0:4 (0:0)

Bačka Palanka

Stadion: Slavko Maletin Vava

Sudija: Danilo Nikolić

Strelci: Milson 53, Endijaje 63, Elšnik 69. Duarte 82.

Tekstilac (4-2-3-1): Brać - Luković, Marjanović, Šavija (od 61. Zekić), Ukačukvu, Đurić, Vasić (od 68. Maričić), Tripković, Jočić, Davidović (od 61. Stojanović), Ilić (od 68. Kodžić)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Ilić - Stojić, Leković, Spajić, Seol - Kanga (od 54. Elšnik), Hvan - Prucev, Ivanić (od 61. Šljivić), Milson (od 55. Duarte) - Šerif (od 72. Ilić)

 

 

Mozzart Bet Superliga, 3. kolo

petak

Napredak - IMT 1:1 (0:0)
/Terzić 65 - Šarić 90/

subota

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0

Mladost Lučani - Jedinstvo 2:1 (0:1)
/Pejović 52, Krsmanović 71 - Golubović 39/

Tekstilac - Crvena zvezda 0:4 (0:0)
/Milson 53, Endiaje 62, Elšnik 68, Duarte 82/

nedelja

TSC - Spartak 17.30 (AP1)
Partizan - Železničar 20.00 (AP1)
Čukarički - Vojvodina 20.00 (AP2)
Radnički 1923 - Radnički Niš 20.00 (AP3)

 

Standings provided by Sofascore