Superliga Srbije

OFK i Novi Pazar podelili bodove: Novajlija u višem rangu prvi na tabeli!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 19:23
Fudbaleri OFK Beograda teško da su očekivali bolji start šampionata. OFK Beograd
Fudbaleri OFK Beograda teško da su očekivali bolji start šampionata.

Fudbaleri OFK Beograda remizirali su na gostovanju sa Novim Pazarom rezultatom 0:0 na meču odigranom u okviru trećeg kola Mozzart bet Superlige Srbije. Teško da su plavo-beli mogli očekivati bolji start šampionata od ovog, s obzirom da iz tri meča imaju sedam bodova, a poslednji su zaradili protiv ekipe koja je u više navrata stavila doznanja da ima visoke evropske aspiracije. 

Može se reći da su "romantičari" i Pazarci podelili utakmicu na dva poluvremena, ne samo vremenski, već i prema dominaciji. U uvodnom segmentu meča, klub iz Sandžaka je imao inicijativu i uspeo da stvori višestruke solidne šanse, ali se golman Balša Popović istakao izvanrednim odbrana, ne samo u prvih 45 minuta, već do samog kraja.  

Sredinom prvog poluvremena, Adem Ljajić je čak uspeo da postigne pogodak, koji je potom poništen usled ofsajda, tako da smo bez golova otišli na poluvreme. Takođe je nekadašnji igrač Partizana imao dobru šansu iz slobdonog udara, ali je Popović bio na lopti. 

U nastavku je ipak OFK Beograd ušao značajno bolje. Nekoliko dobrih prodora je po levoj strani imao Ebenezer Anan, ali nije uspeo da ih kruniše dobrim centaršutevima. Najbolju priliku je imao Aleksandar Kahvić u 52. minutu, ali nije uspeo da zahvati loptu kako treba. 

Za kraj je Adem Ljajić u 82. minutu imao još jednu priliku, kada je uspeo da prihvati dobru loptu po levoj strani, ali ga je golman "romantičara" ponovo nadmudrio. Rodri Antvi je nekoliko minuta ranije na asistenciju bivšeg fudbalera lopte na vrlo sličan način zapretio, međutim i on je naišao na isti zid. 

U završnici je Nikola Mituljikić pokušao da promeni rezultat, uspeo je da izbaci dva defanzivca Pazara dobrim driblingom, ali mu se prilikom udarca isprečio Bjeličić i zaustavio prosipanje bodova kod kuće. 

OFK Beograd sada ima sedam bodova i prvi je na tabeli, dok Novi Pazar zauzima šesto mesto sa četiri poena. Sve utakmice Superlige Srbije možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0

Novi Pazar,

Atletski stadion.

Igrano bez prisustva gledalaca.

Sudija: Stefan Jeknić.

Novi Pazar (4-3-3): Pajović 6 - Lakićević 6, Bjeličić 6,5, Bačkulja 5,5, Miletić 5,5 - Adešina 6, Alić 6 (80. Mituljikić -), Ljajić 6,5 - Islamović 6 (80. Kovačević -), Antvi 5,5 (76. Živojinović -), Opara 5,5.

OFK Beograd: (3-4-3): Popović 7,5 - Đermanović 6, Vujadinović 6, Vukičević 6 - Gobeljić 5,5 (76. Lazić -), Cvetković 6 (90+2. Halabrin -), Ado 6, Anan 5,5 - Mituljikić 6,5, Paločević 5,5 (90+2. Momčilović -) Kahvić 5,5 (85. Stanojlović -).

Igrač utakmice: Balša Popović (OFK Beograd) 7,5.

 

Standings provided by Sofascore

 

Mozzart bet Superliga, 3. kolo

Petak

Napredak - IMT 1:1 (0:0)
/Terzić 65 - Šarić 90/

Subota

Novi Pazar - OFK Beograd 0:0
Mladost Lučani - Jedinstvo Ub 20.00 (AP3)
Tekstilac - Crvena zvezda 20.00 (AP1)

Nedelja

TSC - Spartak 17.30 (AP1)
Partizan - Železničar 20.00 (AP1)
Čukarički - Vojvodina 20.00 (AP2)
Radnički 1923 - Radnički Niš 20.00 (AP3)