Superliga Srbije

Stanojević pred Železničar najavio pojačanja: Očekujemo osmicu, napadača i bočnog igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 17:56
Aleksandar Stanojević istakao je kao cilj dovođenje mladih igrača. FK Partizan
Aleksandar Stanojević istakao je kao cilj dovođenje mladih igrača.

Fudbaleri Partizana odigraće u nedelju od 20.00 časova okršaj trećeg kola Mozzart bet Superlige Srbije protiv Železničara iz Pančeva. Crno-beli će prvi put ove sezone u ligi biti domaćini, nada je da će uspeti da poprave raspoloženje posle bolnog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Dinamo Kijeva, odnosno se zagrejati za predstojeći okršaj na putu do Lige Evrope protiv Lugana (četvrtak, 20.00 A1P). 

Pred utakmicu je na konferenciji za medije govorio stručnjak Partizana, Aleksandar Stanojević, koji je za početak pričao o narednom protivniku "parnog valjka", a potom dao završnu reč o nemilim igrama tima na pozornici Starog kontinenta. 

"Svi znamo kako smo prošli pre nekoliko dana. Pred nama je izuzetno ozbiljan protivnik koji je u pripremnom periodu i na početku prvenstva pokazao da je sa novim trenerom dobio dobru organizaciju. Fokusirani smo, koncentrisani i znamo šta moramo da uradimo na sutrašnjoj utakmici", rekao je Stanojević i nastavio:

"Arhivirali smo dvomeč sa Dinamom Kijev i moramo da se bavimo konkretnim stvarima. U fudbalu je već juče daleka prošlost. Više se bavimo našim problemima, koje imamo kao ekipa. Mislim na igračke stvari i tehničko-taktičke detalje. Kada je psihološka priprema u pitanju, svaki igrač Partizana mora da bude psihološki spreman na svakakve situacije".

 

 

Govoreći o narednom rivalu strateg Partizana je istakao kolegu sa klupe Pančevaca.

"Marko više nije perspektivan trener, već je formiran. Osvojio je titulu u inostranstvu i pokazao se sa Voždovcem. Odličan je trener. Ispratili smo kako je igrao Železničar, imaju izuzetno intenzivnu ekipu, jasni su im zahtevi i način igre i iz tog ugla su barem lakši za analizu. Više smo fokusirani na nas, jer trebamo nas da nađemo i da izađemo iz ove situacije".

Stanojević je još jednom istakao da je pred crno-belima dug proces.

"Traži se ekipa. Teže je napraviti napad nego odbranu. Potrebno je da odaljite protivnika od gola, to je suština odbrane, a da biste to uradili morate da igrate visoko sa napadačima. U domaćem prvenstvu još nismo primili gol, ali kvalitetni rival koji ima sedam reprezentativaca nas je stavio na mesto. Dinamo je ozbiljan protivnik. Nije Real Madrid, daleko od toga, ali su svakako veoma kvalitetni. Možete da igrate sa kim god i da imate kakve god probleme, ali ne možete da primite šest golova na utakmici. Šta god sam iznosio od problema, kao trener ne mogu da dozvolim takvu igru. Zabrinula me je cela situacija, što je prošao neki period, a nisam uspeo da podignem igru na viši nivo. Kaskamo, ali imamo jasnu sliku koje sam se pribojavao i pre dvomeča".

Upitan je i šta se dešava sa Jung-Džun Gohom, Korejcem koji je došao kao veliko mlado pojačanje, ali je nekako ove sezone uspeo da nazaduje, u odnosu na već relativno razočaravajuću debitansku godinu. 

"Evo, bukvalno smo pre dva dana imali individualni sastanak sa Goha. Trener Cvetković iz stručnog štaba mu je uradio analizu kako je igrao u Koreji i kakve je golove postizao. Jednostavno smo mu pokazali na video-snimku, pitali smo ga da li si ti ovaj, ili je došao neko drugi. Jedino likom (podseća na Goha). Imali smo sastanak, radili smo individualno sa njim, prvi put je u Evropi... Imali smo Asana u mom prethodnom mandatu, dao je kao krilo preko 20 golova, bio je to što jeste, radili smo sa njim. Individualno je bila lakša njegova adaptacija, a ovde ide teško, radimo. Pričali smo sa njim, sve smo mu pokazali, videćemo...", iskreno je priznao trener Partizana.

Važna stavka na Stanojevićevoj listi je angažman pojačanja.

"Grimaldo je izuzetno mlad, došao je sa drugog kontinenta, iz druge vremenske zone. Ne znamo kako će se adaptirati, ali je filozofija kluba da dovodimo mlade igrače čime ćemo ući u rizik, ali ćemo dobiti brzinu i agresivnost. Očekujemo osmicu i napadača, eventualno još jednog bočnog igrača. Došli su najvažniji igrači na vreme - levi štoper, zadnij vezni i levi bek, pošto je bio samo Antić u konkurenciji. Imali smo peh sa Živkovićem koji ne možete da kontrolišete, pa je iz tog razloga došao Lazarević. Ukoliko se pojavi dobar igrač, a stariji, naravno da ćemo ga dovesti. Dobar igrač je uvek dobrodošao, koliko god godina imao. Želja za zimski prelazni rok nam je da malo smanjimo budžete za igrače, a da dovedemo kvalitetne. Da nam skauting služba donese malo širu priču i raznovrsnija rešenja", kazao je Partizanov streteg i dodao:.

"Potpisao sam na tri godine ugovor. Došao sam ne da bih otišao, već da bih napravio nešto".

Utakmicu Partizana i Železničara, kao i ostale duele Superlige Srbije možete pratiti na kanalima TV Arena Sport. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Mozzart bet Superliga, 3. kolo

Petak

Napredak - IMT 1:1 (0:0)
/Terzić 65 - Šarić 90/

Subota

Novi Pazar - OFK Beograd 17.30 (AP1)
Mladost Lučani - Jedinstvo Ub 20.00 (AP3)
Tekstilac - Crvena zvezda 20.00 (AP1)

Nedelja

TSC - Spartak 17.30 (AP1)
Partizan - Železničar 20.00 (AP1)
Čukarički - Vojvodina 20.00 (AP2)
Radnički 1923 - Radnički Niš 20.00 (AP3)