Superliga Srbije

Zenit šalje bogati poklon iz Rusije: Drkušić na pozajmici u Zvezdi, ako PAOK ne napravi problem?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 17:10
Vanja Drkušić je najtraženija "roba" ovog leta među klubovima istočne Evrope Tanjug / AP Photo/Antonio Calanni
Vanja Drkušić je najtraženija "roba" ovog leta među klubovima istočne Evrope

Već neko vreme nije bilo pomaka na relaciji Soči - Crvena zvezda u vezi transfera Vanje Drkušića. I pored ispadanja, ruski klub nije želeo da spusti zahteve sa prvobitnih četiri/pet miliona evra za Slovenca koji se dobro pokazao na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Kako to obično biva, klub iz Ljutice Bogdana je počeo da razmišlja o drugim opcijama, ali izgleda da nisu potpuno odustali od Drkušića, s obzirom da je iz Rusije stigao nesvakidašnji signal koji bi mogao da skrene pregovore u pravi smer. 

Naime, slovenački mediji prenose da je Zenit prvi u trci za dovođenje slovenačkog reprezentativca, ali da su usled prekobrojnosti u zadnjoj liniji, spremni pozajmiti svoje potencijalno novo pojačanje beogradskim crveno-belima. Od ranije je poznato da ruski i srpski šampion gaje prijateljske odnose, a ovo bi bio još jedan način da se veze učvrste. 

"Soči je tvrdoglav, ne popušta kada je obeštećenje u pitanju i to je oteralo mnoge interesente", piše slovenačka Nogomanija i dodaje: 

"Ipak, očito da Zenit nije; Zenit je i dalje u igri i kako saznajemo, trenutno je najbliži Drkušiću".

Tanjug/AP Photo/Tom Weller/dpa via AP

Vanja Drkušić na EURO 2024

Slovenci potom navode ono što smo pomenuli - da ruski tim neme neku iznimnu potrebu za još jednim defanzivcem u ovom trenutku, tako da bi Drkušića odmah po potpisivanju ugovora, prosledili Zvezdi.

"Zenit je dobro pokriven na defanzivnim pozicijama i prema našim saznanjima, u igri je pozajmica Crvenoj zvezdi, koja je Drkušića želela i prošle godine, ali Soči ga nije pustio".

"Crvena zvezda", navodi dalje isti izvor, "ovoga puta ima veće šanse za uspeh zahvaljujući Rusima, sa kojima odlično sarađuje. Ipak, moraće slovenački reprezentativac još malo da sačeka. Prvo da se dogovore Soči i Zenit, a onda i da se obave formalnosti sa crveno-belima, gde bi Drkušića sačekao reprezentativni kolega Timi Maks Elšnik", stoji u zaključku teksta.

Sličan slučaj smo imali prilike videti u srpskom fudbalu, kada je Crvena zvezda kupila Ebenezera Anana od Bolonje - fudbalera za koga je OFK Beograd od ranije bio zainteresovan, ali je cena bila prilično visoka za novopromovisani klub - i odmah ga poslao na pozajmicu na Karaburmu. Sada bismo slično zbivanje mogli da vidimo na mnogo široj pozornici. 

Međutim, neće sve biti tako glatko. Kako prenosi grčka Gazzetta, PAOK se umešao u trku za potpis slovenačkog fudbalera. Navodno, crno-beli iz Soluna nude dva i po miliona evra, uz bonuse koji bi doneli još milion, dok se Rusi nadaju cifri između četiri i pet miliona evra. 

 

 

Bilo, kako bilo, Vanja Drkušić je veoma tražena roba ovog leta, i gde god završio, deluje da će Soči zaraditi solidan kapital za napad na povratak u viši rang.