Superliga Srbije

Marko Milošević novi golman Radničkog 1923

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2024 11:00
Feđa Dudić, ima novog golmana MN Press
Feđa Dudić, ima novog golmana

Odlaskom Stojana Lekovića u Al Džaziru otvorio se prostor za dovođenje još jednog golmana u Radnički 1923 koji će praviti konkurenciju mladom Luki Lijeskiću za mesto među stativama.

Izbor je pao na Marka Miloševića (33), prekaljenog čuvara mreže koji je u minuloj sezoni predvodio banjalučki Borac na putu ka tituli prvaka Bosne i Hercegovine.

Milošević je bogatu fudbalsku karijeru počeo u Zemunu, zatim je branio za Smederevo, Sinđelić, Pazovu, Grafičar, Voždovac i kruševački Napredak, pre nego što se početkom 2020. godine otisnuo izvan granica Srbije. Prva inostrana destinacija bio mu je Kazahstan, gde je dve godine čuvao mrežu Kaspija, dok je godinu dana proveo na golu Astane sa kojom je došao i do titule u sezoni 2021/22.

 

 

Posle trogodišnje epizode u Kazahstanu, Milošević odlučuje da prihvati poziv mađarskog Debrecena, gde se zadržao sve do prošle zime, kada prelazi u banjalučki Borac sa kojim osvaja Premijer ligu BiH.

S obzirom da mu je ovog leta istekao ugovor sa Banjalučanima, a da su Šumadinci posle odlaska Stojana Lekovića u Al Džaziru i Miloša Mladenovića na pozajmicu u Dubočicu iz Leskovca ostali praktično samo sa mladim Lijeskićem na golu sklopili su se uslovi da iskusni čuvar mreže zaduži opremu kragujevačkog superligaša.

"Već duže vreme sam bio u kontaktu sa trenerom Feđom Dudićem i sportskim direktorom Slavkom Perovićem. Pratio sam Radnički prošle sezone, čestitao im na dobrim rezultatima i eto nekako su se složile kockice da ja budem slobodan u ovom trenutku, a da je Radničkom potrebna opcija više na poziciji golmana. Očekujem da ekipa u najmanju ruku ponovi dobru igru i rezultate iz prethodne sezone, a ću se potruditi da svojim radom, trudom i zalaganjem pomognem ekipi da dalje napreduje", izjavio je novi čuvar mreže “crvenih”, koji se obavezao na jednogodišnju vernost klubu sa “Čika Dače”.