Superliga Srbije

IMT vodio golom Terzića, Šarić doneo bod Napretku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2024 21:45
Nikola Terzić, strelac gola za IMT MN Press
Nikola Terzić, strelac gola za IMT

IMT je bio nadomak prve pobede u prvenstvu, ali im je Marko Šarić u 90. minutu pokvario planove. Ekipa iz Beograda došla je do prednosti u 65. minutu golom Nikole Terzića, delovalo je da će se tako i završiti meč, međutim nisu tako mislili domaći. 

Nekadašnji napadač Čukaričkog, Marko Šarić, pogodio je za 1:1 i drugi bod za Napredak u novoj sezoni, dok je IMT osvojio prvi. 

Utakmica u Lazarevcu nije obilovala šansama, igralo se oprezno sa obe strane, pa je i prvo poluvreme završeno bez golova.

Ipak, prvu šansu imali su Kruševljani već u ranoj fazi meča preko Bubnja, zatim su pokušali Karaklajić i Vukajlović, ali se mreža ekipe iz Beograda, nije zatresla. 

Do kraja prvog dela igre zapretio je i IMT preko Zulfića, potom i Kristića, ipak, na odmor su obe ekipe otišle bez datog gola. 

U nastavku utakmice zaigrao je IMT agresivnije, a rezultat je došao u 65. minutu. Izveo je tim iz Beograda korner sa desne strane, lopta je posle odbitka došla do Terzića koji je gađao sa desetak metara i pogodio za vođstvo - 0:1.

Pokušavao je Napredak da dođe do izjednačenja, menjao je Stevanović, pa je u igru poslao Stojiljkovića, Marjanovića i Marka Šarića, ali do promene nije odmah došlo.Upravo su nešto kasnije izmene urodile plodom.

Kruševljani su došli do izjednačenja, preko Marka Šarića u finišu utakmice. Neoprezni su bili fudbaleri IMT-a. Izveli su slobodan udarac iskosa sa leve strane na oko 20 metara od gola igrači Napretka. Golman gostiju boksova je loptu, a a ona je došala do Marka Šarića. Ostao je sam na sedam metara nekadašnji napadač Čukaričkog, koji je bez problema savladao bivšeg saigrača za 1:1. 

Mozzart bet Superliga, 3. kolo

Petak

Napredak - IMT 1:1 (0:0)

/Terzić 65 - Šarić 90/

Subota

Novi Pazar - OFK Beograd 17.30 (AP1)
Mladost Lučani - Jedinstvo Ub 20.00 (AP3)
Tekstilac - Crvena zvezda 20.00 (AP1)

Nedelja

TSC - Spartak 17.30 (AP1)
Partizan - Železničar 20.00 (AP1)
Čukarički - Vojvodina 20.00 (AP2)
Radnički 1923 - Radnički Niš 20.00 (AP3)

 

Пласман обезедио Sofascore