Superliga Srbije

Partizanov špic bi mogao u Grčku: Saldanju želi AEK?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.08.2024 19:08
Mateusa Saldanju i Partizan očekuje dosta ponuda u predstojećem periodu MN Press
Mateusa Saldanju i Partizan očekuje dosta ponuda u predstojećem periodu

Fudbaleri Partiazna ispali su iz kvalfikacija za Ligu šampiona od Dinamo Kijeva ukupnim rezultatom 9:2, a čovek koji je postigao dva utešna gola, već se jednom nogom nalazi van Humske

Poznato je da crno-beli i Mateus Saldanja imaju džentlmenski dogovor da Brazilac može napustiti "parni valjak" na kraju evropskih kvalifikacija. Nižu se zainteresovani, pominjali su se Lil i Fenerbahče, a sada je jedan pomalo neočekivani udvarač stao u red. 

Naime, grčki mediji prenose da se AEK iz Atine zainteresovao za potpis Partizanovog igrača. Kako prenose sa juga, u igri su tri napadača za mesto najisturenijih igrača u timu, a među njima je i crno-beli kapitalac. 

MN Press

Mateus Saldanja na utakmici sa Napretkom

Pored njega, tu su Memfis Depaj i Hoakin Korea. Klub iz žutog dela glavnog grada Grčke ima nameru da od Holanđanina napravi najplaćenijeg igrača u čitavoj zemlji, ali je i dalje veliki raskorak do nekoga ko je učestvovao u polufinalu EURO 2024. 

Što se Argentinca tiče, AEK želi da iskoristi loš status koji igrač ima u Interu iz Milana, o čemu svedoči da je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Marseju - nešto što mu nije bilo po volji. 

Kao treći "pik", tu je Mateus Saldanja čiju vrednost procenjuju Grci na osam miliona evra. Ipak, agent Brazilca je poručio da je Partizan već odbio identičnu cifru od Lila. Ono što bi moglo imponovati potencijalnim kupcima jeste činjenica da nekadašnji fudbaler Nefčija iz Bakua planira napuštanje Beograda po završetku kvalifikacija, tako da bi čelnici "parnog valjka" možda morali da popuste.

Svakako, konkretne ponude još nije bilo, a kada ja bude, sudbina Brazilca će biti nešto jasnija.