Superliga Srbije

Nenad Marinković za TV Arena sport: Grimaldo podseća na Asana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.07.2024 20:16
Žoao Grimaldo pozira u dresu Partizana FK Partizan
Žoao Grimaldo pozira u dresu Partizana

Navijači Partizana od najnovijeg pojačanja crno-belih Žoama Grimalda očekuju mnogo, a skaut kluba iz Humske, Nenad Marinković otkrio im je šta mogu da očekuju od fudbalera iz Perua.

Nekada najmlađi debitant u istoriji "parnog valjka" govorio je o kvalitetima pridošlice u ekipu trenera Aleksandra Stanojevića tokom gostovanja na TV Arena sport i tom prilikom je rekao:

"Grimaldo je brz igrač, koji može da napada prostor i probija po bokovima, a to je ono što se sviđa treneru Aleksandru Stanojeviću i što mu je bilo potrebno u ovom prelaznom roku. Peruanac karakteristikama u igri najviše podseća na Takuma Asana", rekao je Marinković.

Da mu igranje po boku najvipe odgovara rekao je i sam Grimaldo koji je u izjavi za zvaničan sajt srpskog vicešampiona istakao:

"Ja sam krilni igrač koji uvek pokušava da ide napred i stvara šanse za gol. Brz sam, volim da driblam, a takođe sam i timski igrač. Partizan je veliki klub i mi imamo odgovornost da pobedimo u svakoj utakmici koju odigramo. Daću 100% u svakoj utakmici da ostvarim ciljeve kluba."

Dolazak krilnog napadača Žoao Grimalda (21) je ujedno po vrednosti treći transfer crno-belih, a skuplji od Peruanca bili su samo Umar Sadik koji je plaćen 1,75 miliona evra, dok je Sejjduba Suma bio malo "jeftiniji" sa 1,6 miliona evra.