Superliga Srbije

Posle Mituljikića u Novi Pazar stigao i Lazar Zličić

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.07.2024 14:17
Lazar Zličić, pojčao je Novi Pazar MN Press
Lazar Zličić, pojčao je Novi Pazar

Novi Pazar dobio je još dva velika pojačanje. Iz Crvene zvezde stigao je Jovan Mituljikić, jedan od dvojice braće blizanaca. Osim njega klub je pojačao i nekadašnji igrač Vojvodine, Lazar Zličić.

Inače, Mituljikić, dolazi na pozajmicu od šest meseci u Novi Pazar, a nema sumnje da će biti od velike pomoći timu koji sa klupe vodi Nikola Trajković.

"Jovan Mituljikić novi je fudbaler FK Novi Pazar. Igra na poziciji ofanzivnog veziste, a može da bude i krilo i napadač. Mituljikić je dete Crvene zvezde, prošao je čitavu omladinsku školu na Marakani, a do sada je igrao i kao pozajmljeni igrač u Grafičaru, Mladosti GAT, IMT-u i Radničkom iz Kragujevca. Postigao je već 20 golova uz 8 asistencija na 85 utakmica u seniorskoj konkurenciji. Zabeležio je 12 nastupa za mlađe reprezentativne selekcije. U naš klub dolazi na šestomesečnu pozajmicu", istakli su u Novom Pazaru. 

Što se tiče Lazara Zličića (27), on igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, ponikao je u Vojvodini, a u Srbiji je igrao i za Proleter, Voždovac i Napredak.

Ima sto utakmica u srpskom šampionatu, postigao je 14 golova i upisao 9 asistencija, dok je u domaćem Kupu odigrao osam utakmica i postigao jedan gol.

U dresu Vojvodine zabeležio je i pet nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Inostranu karijeru je gradio u Mađarskoj (Kišvarda), Kazahstanu (Aksu) i na kraju Sloveniji (Mura). U ova tri kluba ima više od 80 utakmic