Superliga Srbije

Prva pobeda Nišlija u sezoni, TSC ostao sa igračem manje, Čukarički vodio, Spartaku slađi bod

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2024 22:58
Đorđe Ivanović, pogodio za vođstvo protiv Spartaka MN Press
Đorđe Ivanović, pogodio za vođstvo protiv Spartaka

Remi po meri Spartaka u Senti. Imali su sve u svojim rukama fudbaleri Čukaričkog, ali ih je pad koncentracije u finišu meča skupo koštao.

Umesto sva tri boda, "brđani" su tako sa severa Bačke poneli samo jedan. Subotičani mogu da budu zadovoljni remijem jer su se u već delu utakmice branili, a napadač gostijuVinisijus Melo u 90. minutu sa desetak metara šutirao je pored gola. Na kraju Spartak - Čukarički 1:1.  

Uprkos brojnim šansama i terenskoj inicijativi Čukarički je posle prvog dela igre imao samo gol prednosti u Senti protiv Spartaka. 

"Brđani" su od starta meča nametnuli žestok ritam, a samo zahvaljujući golmanu domaćeg tima, nisu stekli značajniju prednost. 

Ivanović je imao odličnu priliku u 21. minutu, ali je šutirao preko gola. Ipak, inicijativa ekipe iz Beograda isplatila se u 26. minutu.  Marko Docić je fantastično na desnoj strani našao Ivanovića, koji je utrčao u prostor. Iskusni vezista gađao je kontra ugao i pogodio mrežu bivšeg kluba - 0:1.

Do kraja prvog dela, igralo se uglavnom ispred šesnaesterca Spartaka, a najviše glavobolje domaćem timu zadavao je mladi Mihajlo Cvetković. 

Tamo gde su stali u prvom nastavili su u drugom poluvremenu fudbaleri Čukaričkog. Posle slobodnog udarca Docića sa leve strane, Stevanović je glavom šutirao preko gola, odnosno, jedan igrač Spartaka uspeo je da izbaci loptu u korner. 

Fantastičnu akciju u 63. minutu za Čukarički kreirali su bivši igrači Spartaka. Tufegdžić je centrirao sa leve strane, na drugoj strani bio je Ivanović, ali je šutirao pored gola.  

Kada se ne iskoriste šanse, obično sledi kazna upravo se to i desilo Čukaričkom. Izborio se Spartak za korner koji je izveo Todorski, najbolji u skoku bio je Bogićević i devet minuta pre kraja meča doneo izjednačenje domaćinu - 1:1.

Usledila je inicijativa Čukaričkog, sve karte bacio je na napad Stanić, pa je tako u igru ušao i Brazilac Vinisijus Melo. Brazilac je imao dobru šansu u 90. minutu, ali nije bio precizan, pa je ostalo nerešeno. 

Čukarički narednog vikenda dočekuje Vojvodinu, dok Spartak igra sa TSC-om.

 

 

Nišlije slave Andreju Stojanovića. Prva tri boda iz Leskovca stižu na Čair. Posle poraza na debiju od Čukaričkog, Radnički je na uslovno rečeno domaćem terenu slavio protiv TSC-a.

Topolčani su važili za favorite u ovom meču, ipak, prvi deo igre bar po posedu lopte pripao je u potpunosti Nišlijama.

Izabranici Nikole Drinčića imali su tri šuta na gol, dok je TSC ostao na jednom. 

Dobra igra Radničkog krunisana je golom u 52. minutu. Andreja Stojanović, dugo je "vukao" loptu, a onda je iz trka šutirao sa dvadesetak metara i pogodio donji levi ugao gola ekipe iz Bačke Topole za 1:0.  

Uzvratio je TSC u 61. minutu. Mrežu Nišlija zatresao je fantastičnim pogotkom sa 18 metara Mihajlo Banjac. Lopta je otišla pod prečku, ali je sudija Dejan Trifković poništio pogodak zbog ofsajda u začetku akcije. 

Zapretio je TSC u 72. minutu. Kombinovali su Đakovac i Ćirković, ali je ovaj drugi šutirao pored gola. Sedam minuta pre kraja meča ekipa iz Bačke Topole ostala je sa igračem manje na terenu. Zbog udaranja igrača Radničkog u lice, Milan Radin je dobio crveni karton.

Radnički je do kraja meča iskusno čuvao loptu i stigao do prva tri boda u sezoni. Narednog vikenda Nišlije igraju protiv imenjaka iz Kragujevca. 


Mozzart Bet Superliga Srbije, drugo kolo.

Subota

Crvena zvezda - Mladost 2:2 (0:2)
/Duarte 85, Endiaj 90+1 - Endiaj 19, Ćirković 38/

Jedinstvo - Partizan 0:4 (0:2)
/Natho 2pen, Trifunović 27, Jovanović 52, 65/

Železničar - Napredak 1:1 (1:0)
/Romanić 36 - Karaklajić 71/

Nedelja

Radnički Niš - TSC 1:0 (0:0)

/Stojanović 52/

Spartak - Čukarički 1:1 (1:0)
/Bogićević 81 - Ivanović 26/

Ponedeljak

OFK Beograd - Tekstilac 20.00 (A1P)

Odloženo

Vojvodina - Novi Pazar
IMT - Radnički Kragujevac

 

Standings provided by Sofascore