Superliga Srbije

Zvezdin niz bez poraza živi: Tandem Duarte-Endiaj za bod i spas protiv Mladosti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.07.2024 22:03
Crvena zvezda je neporažena na 135 utakmica u domaćem prvenstvu na stadionu "Rajko Mitić" MN Press
Crvena zvezda je neporažena na 135 utakmica u domaćem prvenstvu na stadionu "Rajko Mitić"

Fudbaleri Crvene zvezde su odigrali nerešeno protiv lučanske Mladosti 2:2 (0:2) u drugom kolu Mozzart Bet Superlige Srbije. Aktuelni šampion je tako nastavio niz nepobedivosti na stadionu "Rajko Mitić" kada je u pitanju nacionalno prvenstvo. Klub iz Ljutice Bogdana je poslednji poraz na domaćem terenu doživeo pre 135 utakmica, još u aprilu 2017. godine.

Crveno-beli su ušli nešto sporije u meč, dok su gosti iz Lučana to iskoristili na najbolji mogući način. Pre svega je Ibrahim Mame Endiaj sproveo loptu u mrežu Marka Ilića, dok je Mladost uvećala vođstvo šest minuda pred odlazak na odmor preko Nikole Ćirkovića. Ekipa Vladana Milojevića je stvorila nekoliko šansi u prvih 45 minuta, ali je Saša Stamenković odlični intervencijama ostao nesavladan.

Aktuelni šampion Srbije je u drugom poluvremenu u potpunosti preuzeo inicijativu. Mladost gotovo da nije ni zapretila u nastavku. Crvena zvezda je ređala kornere i šuteve ka golu Stamenkovića, ali je nekadašnji golman crveno-belih odolevao. Ekipa iz Lučana je u 68. ostala sa 10 igrača na terenu, jer je Uroš Ljubomirac dobio direktan crveni karton nakon neopreznog starta.

Ređale su se šanse za Bruna Duartea, Aleksandra Kataija, Šerifa Endiaja, ali domaćin nije uspevao da zatrese mrežu protivnika sve do 85. minuta. Durate je tada bio najviši u skoku u šesnaestercu i svojim drugim pogotkom u crveno-belom dresu smanjio na 1:2. Brazilac se nakon toga našao u ulozi asistenta u 91. minutu, a strelac je ovog puta bio Šerif Endiaj.

Crveno-beli u imali i šanse da stignu do preokreta u nadoknadi vremena, ali su gosti iz Lučana uspeli da izdrže pritisak i osvoje bod.

Mozzart Bet Superliga Srbije, drugo kolo.

Subota

Crvena zvezda - Mladost 2:2 (0:2)
/Duarte 85, Endiaj 90+1 - Endiaj 19, Ćirković 38/

Jedinstvo - Partizan 0:4 (0:2)
/Natho 2pen, Trifunović 27, Jovanović 52, 65/

Železničar - Napredak 1:1 (1:0)
/Romanić 36 - Karaklajić 71/

Nedelja

Radnički Niš - TSC 21.00 (A2P)
Spartak - Čukarički 21.00 (A3P)

Ponedeljak

OFK Beograd - Tekstilac 20.00 (A1P)

Odloženo

Vojvodina - Novi Pazar
IMT - Radnički Kragujevac

 

Standings provided by Sofascore